Meliha Okur: Türkiye buradan çıkamaz | Semra Alkan'la 40 Dakika

Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya bu hafta ekonomi yazarı Meliha Okur konuk oldu. Açıklanan ihracat rakamlarına tepki gösteren Meliha Okur, "Siz ne ihracatı yapıyorsunuz da çıkış yolu bulamıyorsunuz. Böyle bir şey yok rekabetçi kur falan yok. Türkiye buradan çıkamaz." ifadelerini kullandı.

YUSUF BOLAT | KARAR

Semra Alkan, haftanın iki günü alanında uzman isimleri KARAR TV'de ağırlıyor.  Semra Alkan'ın sorularını yanıtlayan ekonomi yazarı Meliha Okur önemli açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE BURADAN ÇIKAMAZ"

Her ay, "İhracatta rekor kırdık' sözlerine tepki gösteren Meliha Okur şu açıklamaları kaydetti: 

"Son bir aydır rekabetçi kur diye Külliye'nin yolunu tutan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başta olmak üzere ihracatçılara sesleniyorum; siz bu 1970 model anlayışınızla, hani nerede, ne ihracatı yapıyorsunuz da çıkış yolu bulamıyorsunuz. Böyle bir şey yok rekabetçi kur falan yok. Türkiye buradan çıkamaz.  

"ŞOV YAPIYORLAR"

Türkiye'nin nefes almaya ihtiyacı var. Siz çalışın bakalım diyorum ama onlar şov yapıyorlar. Her ihracat verisi açıklanıyor, rekor, rekor, rekor. Neyin rekoru? Ben ortada rekor falan göremiyorum Katma değerli ürün ihracat nerede? Yok. Dolayısıyla  bize şov yapmayın. Bize yeni kalkınma içeren yolculuk sunulması lazım."

"MERKEZ BANKASI'NI KİM YÖNETİYOR?"

Yabancı yatırımcının güven isteğini belirten Meliha Okur konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Yabancı yatırımcı güven ister. 128 günde giden Merkez Bankası Başkanı sonrasında, yabancı yatırımcı, Merkez Bankası'nı kim yönetiyor sorusuna sormaya başlar.

Merkez Bankası'nın yeni Kavcıoğlu piyasalardaki yangını söndüremez. Yeni Ekonomik Reform Paketi hiçbir bir şey ifade etmiyor. 

Güven ve istikrar verecekleri sanmıyorum. Eğer doğru politikaları uygulayamazsınız kırılgan ekonomiden hasta adama geçebilirsiniz

234 milyar doları bozdurmayan yerli 'ben size güvenmiyorum' dedi. 

Süreci izliyoruz ama Türkiye zor bir yolculuğa yeniden başlıyor

'HAZİRAN SONUNDA YAKICI VE YIKICI İŞSİZLİĞİ GÖRECEĞİZ'

İş ve aş Türkiye'nin en yakıcı ve yıkıcı sorunu olacak. Haziran sonunda işsizlik daha da artacak. Neredeyse 8 milyon insan işsiz kalacak"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN