Uğur Gürses: Ağbal 'ben geçmişe karışmam' düşüncesinde | Semra Alkan'la 40 Dakika

Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu 40 Dakika'ya ekonomi yazarı Uğur Gürses konuk oldu. Merkez Bankası rezervlerini hakkında konuşan Gürses, yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın geçmişi sahiplenmediğini söyledi.

Semra Alkan, haftanın üç günü, alanında uzman isimleri KARAR TV'de ağırlıyor. Semra Alkan'la 40 Dakika'da'nın bugünkü ekonomi yazarı Uğur Gürses oldu. Gürses, "Merkez Bankası'nın Şubat 2019'da 50 milyar dolar fazlası vardı. Bugün geldiğimiz yer eksi 40 milyar dolar." diye konuştu

"NACİ AĞBAL BEN GEÇMİŞE KARIŞMAM DİYOR"

MB rezervleri hakkında açıklamalarda bulunan Uğur Gürses, "Swap rakamları Ocak ayından beri açıklanıyor. Ocak öncesi açıklanmıyor. Hala orası şeffaf değil. Naci Ağbal şöyle düşünüyor; 'Geçmişte ne yaptılarsa yaptılar ben karışmam. Ben kendi dönemime bakarım' bu yaklaşım doğru değil" ifadelerini kullandı.

Uğur Gürses'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"TÜİK geniş tabanlı işsizlik tablosu çıkardı. Bu da yüzde 29 oldu. Aslında bu tabloya baktığımızda en yüksek oran yüzde 36 ile kadınlarda

Türkiye pandemiye sorunları halı altına ederek gelmişti. 2020'de gelişmiş ülkeler para bastı ama bu paralar bize gelmedi bizden gitti.

Vatandaşın dövize yönelmesinin nedeni, bir güvensizliğin sonucu. Hukukun üstünlüğünün kaybedilmesi çok önemli bir unsur.

Hiç bir şey yapmadan hedeflerin katlanacağını düşünmek hayalcilik. İnsan Hakları Eylem Planı, bu reform değil sadece zaman kazanmak için yapılmış bir şey. Ekonomik reform paketinden de çok fazla bir şey beklemiyorum.  

Türkiye kurum ve kuralları kaybetti. Türkiye'de ekonomi tamamen keyfi olarak yönetiliyor.

Vergi ödeyenler, deprem vergileri nereye gitti diyenler gözaltına alındı. Yabancı yatırımcılar, kısa vadeli ve uzun vadeli yapmak için Türkiye'ye güvenmiyor.

HAKAN ATİLLA'NIN İSTİFASI

Hakan Atilla, ABD'de ceza alan bir kişi. Mayıs'ta başlayacak olan Halkbank davası var. Halkbank ile bağlantısını koparmak için Hakan Atilla ile ayrıştırılmaya gidildi diye düşünüyorum.

"MERKEZ BANKASI HALA ŞEFFAF DEĞİL"

Naci Ağbal göreve geldikten sonra döviz rezervlerindeki erimeyi saklayan Swap rakamları Ocak ayından beri açıklanıyor. Ocak öncesi açıklanmıyor. Hala orası şeffaf değil. Naci Ağbal şöyle düşünüyor; 'Geçmişte ne yaptılarsa yaptılar ben karışmam. Ben kendi dönemime bakarım. Ben kendi dönemimde şeffaf olurum.' Bu yaklaşım doğru değil."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN