Biden Erdoğan'ı neden aramıyor? | Semra Alkan'la 40 Dakika

KARART TV'de Semra Alkan'ın sunduğu 'Semra Alkan 40 Dakika'ya bu hafta Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, konuk oldu. Mustafa Aydın Doğu Akdeniz'deki pozisyonların ABD- Türkiye görüşmesinden sonra netleşeceğini söyledi.

Semra Alkan, haftanın iki günü alanında uzman isimleri KARAR TV'de ağırlıyor. Bu haftanın ikinci konuğu Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın oldu.

Aydın, "Sanırım iki tarafı var meselenin. Bir tanesi Amerikalılar, Türkiye konusunda net karar verebilmiş değiller. ABD'nin Türkiye ve Ortadoğu hakkında politikaları belli değil. Henüz hazır değiller gibi." diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmediğini dile getiren Mustafa Aydın, "Doğu Akdeniz'de bir sakinlik var. Herkes Türkiye ile ABD'nin görüşmesini bekliyor. Biden bir arasa, bir konuşulsa orada ne olduğunu bir görebilsek, diğer konular hep ona bağlı şekilde açılacak." diye konuştu.

Mustafa Aydın'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"S400'ler depolarda tutulacak gibi. Türkiye bu saatten sonra füzeleri dışarı çıkaramaz. Türkiye depolama yöntemine yanaşacak mı bunu göreceğiz.

"MISIR İLE BİR AŞAMAYA GELİNDİ"

Mısır ile Türkiye arasındaki sorunları çözmek birçok şeyi çözmek anlamına geliyor. Yapılan görüşmeler sonrasında bir aşamaya gelindiği anlaşılıyor.

Türkiye karşıtlığı çok sayıda ülkeyi bir araya getirdi. Normalde Yunanistan ve Suudi Arabistan bir araya gelmeyecek iki ülkeydi ama bir araya geldiler"

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN