TTB Başkanı Fincancı: Karadeniz'deki vakaların yüzde 70'i mutasyonlu virüs I Semra Alkan'la 40 Dakika

Semra Alkan, uzman isimleri Semra Alkan'la 40 Dakika programında ağırlıyor. Programın bugünkü bölümüne konuk olan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Karadeniz Bölgesinde, mutant virüslerin ciddi oranda arttığını söyledi. Fincancı, mutasyonlu vakaların yüzde 70'lere yükseldiğini söyledi.

Semra Alkan, haftanın iki günü alanında uzman isimleri KARAR TV'de ağırlıyor. Programın bugünkü konuğu, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı oldu Koronavirüs pandemi sürecini değerlendiren Fincancı, "Biz sahadan bizim odalarımızdan kurullarımızdan gelen bilgiler ışığında Karadeniz Bölgesinde, bir yoğunluğun olduğunu ve bunun yüzde 70'lere vardığını öğrendik." ifadelerini kullandı.

Şebnem Korur Fincancı'nın açıklamaları şöyle:

"Test sayılarındaki çok düşüş var. Test yapmazsanız vaka bulamazsınız zaten.

Türkiye eğitimi tümüyle kapatan ülkelerden biri oldu. Pademide ilk vazgeçilenlerden biri eğitim oldu maalesef.

KARADENİZ'DEKİ VAKALARIN YÜZDE 70'İ MUTASYONLU VİRÜS

Dünyanın birçok ülkesinde 12 yaş altı çocuklarda eğitim devam etti. Biz ise hepsini kapattık. Açmaya karar verince de hepsini açtık. Önlemlerle ilköğretimin açık olması gerekiyordu.

Dedik ki en az 2 hafta, tercihen 4 hafta tam kapanın. Ve bu süreçte pandemiyi ciddi bir şekilde kontrol altına almak mümkün olabilecekti.

Pandemi sürecinde 65 yaş üstünde ciddi bellek kaybı yaşadı. Fiziksel aktivite yapacakları alanlar olmalıydı. Pandemi başında parkları kapattılar bunun tam tersi olmalıydı.

Biz sahadan, bizim odalarımızdan, kurullarımızdan gelen bilgiler ışığında Karadeniz Bölgesinde, bir yoğunluğun olduğunu ve bunun yüzde 70'lere vardığını öğrendik. Kovid- 19 değil mutasyonlu virüsler olduğunu belirtiyorlar. Ama gerçek testlerle gerçek temaslılara ulaşılması gerekiyor.  

Aşıda 1.5 aylık süreyi tamamlamış durumdayız. 8 milyon 8 yüz bin aşı yapıldı. İkinci doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 2'dir."
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN