Taylan Yıldız: Metroda internete AK Parti grubu engel oluyor I Semra Alkan'la 40 Dakika

Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız, konuk oldu. Taylan Yıldız, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile nasıl tanıştıklarını ve teknoloji konusunda Türkiye'nin ne durumda olduğunu anlattı.

YUSUF BOLAT | KARAR

Semra Alkan, haftanın iki günü alanında uzman isimleri KARAR TV'de ağırlıyor. Bu haftanın ikinci konuğu İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız oldu. Taylan Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un "Dünya GAFAM’dan büyüktür. GAFAM, yani Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft" sözlerine tepki gösterdi.

"AK PARTİ GRUBU METRODA İNTERNETE ENGEL OLUYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metrolar için internet projesi hakkında konuşan Yıldız  "Bunun çözülmemesinin tek nedeni Meclis'teki AK Parti grubudur. Her şey hazır. Hatta bazı yerlerde yarın açabilecek düzeydeyiz ki bunun testini de yaptık ama bunun arkasında durmak istemiyorlar. Ama siyaseti gençlerin önüne koyarsanız siz vatanperver değilsiniz kardeşim." ifadelerine yer verdi.

"AKŞENER İLE HAYIR KAMPANYASINDA TANIŞTIK"

Siyasete giriş sürecini anlatan Taylan Yıldız, Meral Akşener ile "Hayır' kampanyası döneminde yolumuz kesişti. Orda frekansımız çok tuttu. 'Bir parti kuracağım, kurucu olmak ister misin? Seni kurucu genel başkan yardımcısı yapmak istiyorum' dedi. Ben de 'emredin. Ülkem için elinden geleni yaparım' dedim" ifadelerini kullandı.

Taylan Yıldız'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"2013'ten sonra Türkiye'ye dönen arkadaşlar geri döndü. Çok güzel ümitlerle geldiler ama geri döndüler. Uzaktan tweet atması güzel ama Türkiye'dekiler oradan yazması kolay bizim Türkiye'de ne çektiğimizi biliyor musunuz dediler. Ben de haklısınız kardeşim dedim.

Dijital çağda çok az insanla bilgisayarlara hükmederek çok para kazanabilirsiniz. Bizim ülkemizde böyle bir şey yok. Gençlerde vizyon var ama devlette, hükümette yok.

Bana gençler 'ülkeden kaçalım mı' diyorlar. Ben de 'kaçın' diyorum. 'Siz gidin dünya vizyonunuzu geliştirin' diyorum.

'Ben Google'ın aynısını yapacağım kardeşim' demek kadar cahilce bir şey olamaz. Sadece surverlarını almaya çalışsanız 30-40 milyar ödemeniz gerekir.

Gençler için en önemli şey ifade özgürlüğü. Bana muhalif olanların da ifade özgürlüğü önemli diyenlerin oranı yüzde 90. Bu insanların kendilerini ifade etme platformu internet

Gençlerimiz, bilmiyorsa bilmiyorum demeyi becerebilen, samimi ve sadece proje odaklı, iş yapan insanları ayrıştırmayan liderlere aç."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN