Mustafa Sönmez: Bu hadise ekonomik intihardır | Semra Alkan'la 40 Dakika

Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya bu hafta iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez konuk oldu. MB Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasını değerlendiren Sönmez, "Bu hadise ekonomik bir intihardır. Erdoğan'ın ekonomik intiharı." ifadelerini kullandı.

YUSUF BOLAT | KARAR

Semra Alkan, haftanın iki günü alanında uzman isimleri KARAR TV'de ağırlıyor. Semra Alkan'la 40 Dakika programına iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez konuk oldu.

Programda, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda Mustafa Sönmez, "Bu hadise ekonomik bir intihardır. Erdoğan'ın ekonomik intiharı. Hem içeride hem dışarda buradan dehşetli bir güven kaybı oldu Türkiye'ye karşı." diye konuştu.

Mustafa Sönmez'in açıklamalarının satırbaşları şöyle;

"ÇOK HIZLI ARTAN ÜRETİCİ MALİYETLERİNDE GÖRECEĞİZ"

"Merkez Bankası'nın herhangi bir ağırlığı kalmadı. İçeride de dışarıda herkes biliyor ki bütün bunlara Saray karar veriyor.

Naci Ağbal'ın görevden alınmasının sonuçlarını, yakında çok hızlı artan üretici maliyetlerinde göreceğiz.

Naci Ağbal ve Lütfi Elvan'dan sonra hiç bir isim ekonomik riski düşüremeyecek.

AK Parti bir dönemin mirasını alarak iktidarını sürdürdü. Türkiye'nin geleceğine yönelik kredileri de bitirdi. Artık uzatmaları oynuyor." 

"KANAL İSTANBUL, HAYALİ BİR PROJE"

"Kanal İstanbul başından beri hayali bir proje. Söylemi Erdoğan'a her zaman prim kazandırdı. Asıl amaç orada yeni bir şehir kurmak. Kanalı açacağız diyerek oraya bir şehir kurulacak. Sonra çeşitli bahaneler uydurularak yapamadık denilecek"

"BU HADİSE EKONOMİK BİR İNTİHARDIR"

Ağbal'ın görevden alınmasının Türkiye'ye ağır sonuçlar getireceğini ifade eden Sönmez, "Bu hadise ekonomik bir intihardır. Erdoğan'ın ekonomik intiharı. Hem içeride hem dışarıda dehşetli bir güven kaybı oldu Türkiye'ye karşı. Özellikle dış sermayenin Merkez Bankası'nın demeçlerine bakarak ya da verilmiş bir takım verilmiş sözlerden hareket ederek Türkiye'ye gücen duyması Türkiye'ye yatırım yapması bana çok uzak ihtimal geliyor." dedi.

'TÜRKİYE TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ BİR İŞSİZLİKLE YÜZ YÜZEYİZ!

"Türkiye'deki işsizlik sorunun içler acısı bir halde olduğunu belirten Mustafa Sönmez "Türkiye tarihinde görülmemiş bir işsizlikle yüz yüzeyiz maalesef. Burada herhangi bir kalkan da yok işsizlerin üstünde. Her alanda işsizlik kitlesi giderek büyüyecek." sözlerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN