Gürkan Akgün: Kanal İstanbul coğrafyanın kaderini değiştirebilir |Semra Alkan'la 40 Dakika

KARAR TV'de, Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya bu hafta İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, konuk oldu. Akgün , İstanbul halkının çoğunun Kanal İstanbul'u istemediğini söyledi.

Semra Alkan, haftanın iki günü alanında uzman isimleri KARAR TV'de ağırlıyor. Semra Alkan'la 40 Dakika'ya konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, Kanal İstanbul'un çevre konusunda ciddi tehlikeler doğuracağını söyledi.

"COĞRAFYANIN KADERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR"

Gürkan Akgün'ün açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Kanal İstanbul, İstanbul'un hatta coğrafyanın kaderini değiştirebilecek bir projeden söz ediyoruz.  İBB olarak bunun İstanbul'a ve geleceğe zararlar vereceğini bilimsel raporlarla ortaya koyuyoruz.  1.5 milyon insanın burada yaşayacağı ön görüyor.

İstanbul'da 300 bin binanın yenilenmesi gerekiyor. Kanal İstanbul'a yatırılacak para buraya yatırılsa deprem sorunu çözülür. Kanal bölgesi sıvılaşan bir bölge. Olası bir depremde çok ciddi tahribatlara yol açabilir. Afet yönetimi açısından etkili olacak. 50 yıllık hafriyat çıkacak.

"65 MİLYAR DOLAR BÜTÇE ÖNGÖRÜLÜYOR"

Kanal yapılırsa İSKİ'nin 25 milyar yatırım yapması gerekiyor. Kanal İstanbul için yaklaşık 65 milyar dolar bütçeden söz ediliyor. Öngörülemez bir bütçeden bahsediyoruz. Bu rakamlar çok ciddi rakamlar.

İstanbul halkının yüzde 60'ından fazlası Kanal İstanbul'u istemiyor. Eğer bu projeden vazgeçilirse geleceğe büyük faydası olur. Çevreye etkisinin geri dönüşü yok. Sular üzerinde ciddi etkisi olacak. Dünya su kaynaklarının üstüne titriyor.

"KONUTTA ÇOK CİDDİ BİR ARZ FAZLASI OLACAK"

Günlük 10 bin kamyon hafriyat kamyonu trafiğe girecek. Buradan toz toprak şehrin üstüne çökecek. Yeni gelecek nüfusun oluşturacağı büyük bir trafik söz konusu

Kanal İstanbul bölgesine gelecek 2 milyon yeni nüfusla birlikte afet yönetimi daha da zorlaştıracak. 

İstanbul'da gayri menkul sektörünü de etkileyecek. 1.3 milyon boş konut var. Konutta çok ciddi bir arz fazlası olacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN