DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen: Pandemi şiddeti körükledi I Semra Alkan'la 40 dakika

Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya bu hafta DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, konuk oldu. Programda, Türkiye'de kadınların yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı. Elif Esen, Pandemi ile kadınlara yönelik şiddetin arttığını söyledi.

Semra Alkan'la 40 dakika programında haftanın ilk konuğu DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen oldu. Türkiye'nin dört bir yanını gezdiklerini belirten Elif Esen, vatandaşların ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu söyledi.

Elif Esen'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"KADINLAR ARTIK ŞİDDETİ KADERİ GİBİ GÖRMEYE BAŞLADI"

"Şuan geldiğimiz noktada iktidar, birçok şeyin popülist söylemlere kurban gittiğini görüyoruz. İstanbul Sözleşmesi bunun en net örneklerinden biri.

Şiddet gören bir kadın karakoldan evine geri gönderilirse kabullenmiş çaresizliği yaşar. Kadınlar artık şiddeti kaderi gibi görmeye başladı.

İstanbul Sözleşmesi, o gün hiç şerh düşülmeden kabul edildi. Sözleşme hiç değişmedi. İktidar da değişmedi. O zaman ne değişti?

Meclis'te kadınların oranı yüzde 17. 33 şehirde kadın vekil yok. Güçlü Türkiye'nin kadın temsiliyeti yüzde 17'de mi kalmalıydı?

İnsan Hakları Eylem Planında birtakım iyileştirmeler var ama çok kısıtlı. Bunlarla bizim kadını korumamı mümkün değil.

"PANDEMİ ŞİDDETİ KÖRÜKLEDİ"

Biz bugün kadını toplumda nasıl müreffeh hale getirebilirizi konuşmamız lazım. Biz DEVA Partisi ile kadınların umudu olacağız.

Pandemi işsizlikle birlikte şiddeti de körükledi. Şiddet vakalarında ciddi bir artış var. Bir senede yaklaşık 5 bin kadın imdat butonunu kullanmış. Bu çok korkunç bir sayı.

Türkiye'nin dört bir tarafını dolaştık. Bizim sahada en çok gördüğümüz şey, Genel Başkanımıza 'kurtar bizi' diyor vatandaşlar".

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN