Mensur Akgün: İmajı düzeltmeden dış politikayı çözemeyiz

Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu 40 Dakika'ya Prof. Dr. Mensur Akgün konuk oldu. ABD'nin müttefiklik hukukuna dikkat etmesi gerektiğini belirten Akgün, Türkiye'nin dış politikası için de "Türkiye, sesini duyurmakta baya zorlanıyor. Türkiye, belli konularda neden haklı olduğunu anlatmalı. Türkiye'nin, sorunlarını çözebilmesi için imajını düzeltmesi lazım" dedi.

Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu 40 Dakika'ya Prof. Dr. Mensur Akgün konuk oldu.

ABD'nin müttefiklik hukukuna dikkat etmesi gerektiğini belirten Akgün, Türkiye'nin dış politikası için de "Türkiye, sesini duyurmakta baya zorlanıyor. Türkiye, belli konularda neden haklı olduğunu anlatmalı.  Türkiye'nin, sorunlarını çözebilmesi için imajını düzeltmesi lazım" dedi.

Akgün'ün açıklamaları şöyle:

"Amerika, gerçekten karşısındaki beklentisine de önem verirse ilişkiler daha iyi ilerler. Özellikle Avrupa ile ilişkilerinden başlarsa.

ABD için müttefiklik ilişkisi önemliyse, müttefiğinin düşmanı olan, 40 bin insanın hayatına mal olan bir örgüt ile ilişkileri de gözden geçirmeleri gerekiyor. Bağımsız bakarsak bile Türkiye'nin de Doğu Akdeniz'de hakları olduğu. Fakat Türkiye Libya ile yaptığı anlaşmalar ile dengeleri sarstı. Tabii burada asıl sorun, Kıbrıs.

Türkiye, sesini duyurmakta baya zorlanıyor. Türkiye, belli konularda neden haklı olduğunu anlatmalı. Ve bu her düzeyde olmalı. Türkiye'nin, sorunlarını çözebilmesi için imajını düzeltmesi lazım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN