Lebalep kongreler kaybetme psikolojisini örtmek için yapılıyor | Buradan Bakınca

Gazeteciler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, KARAR TV'e yayınlanan 'Buradan Bakınca' programında gündemin ana maddelerini mercek altına aldı. AK Parti Kongresi'ni değerlendiren Ocaktan, "Oradaki kalabalık bir zaafın göstergesi." dedi.

KARAR yazarları, usta kalemler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan "BURADAN BAKINCA" programında, Merkez Bankası Naci Ağbal'ın görevden alınması ve AK Parti Kongresi'ni masaya yatırıldı.

"MANİFESTO BEKLENTİSİ BOŞ ÇIKTI"

İktidar çevresinde büyük beklenti oluşturan AK Parti Kongresi hakkında konuşan Mehmet Ocaktan, "Yerel seçimlerdeki mağlubiyet sonrası bu lebalep kongreler de bütün söylemler de aslında bu zaafı ya da bu kaybetme psikolojisini örtmek üzere yapılıyor." ifadelerini kullandı. 

Ahmet Taşgetiren ise "Manifesto beklentisi boş çıktı. Yüreği soğutacak bir şeyler bekliyorsunuz, bu da olmadı. Bu kadar yasaklarla boğuşurken, binlerce insan bir araya getiriyorsunuz. Düşük profilli bir konuşma oldu." diye konuştu.

"KAYBETME PSİKOLOJİSİNİ ÖRTMEK ÜZERE YAPILIYOR"

AK Parti kongrelerindeki kalabalığın bir bir zaaf meselesi olduğunu belirten Mehmet Ocaktan şunları kaydetti:

"Lebalep kongreler hepimizin hayatını derinden etkileyen bir şey. Cumhurbaşkanı bu lebalep kongrelerle övündü. Kovid meselesi çok alevlendi. Rakamlar çok yüksek. Kongredeki kalabalık aslında bir zaafın bir göstergesi. Normalde insanlar ölürken, vakalar bu kadar arterken hiç bir cumhurbaşkanı hiç bir devletin başındaki insan bu lebalep kongrelerle övünmez. Bu normal bir durum değil. Bana göre AK Parti'nin 7. kongresi bugüne kadar yapılmış kongrelerin vitamin değeri en düşük kongrelerden biriydi. AK Parti mağlubiyet sonrası ilk kongresini yaptı. Yerel seçimlerdeki mağlubiyet sonrası bu lebalep kongreler de bütün söylemler de aslında bu zaafı ya da bu kaybetme psikolojisini örtmek üzere yapılıyor."

AYASOFYA İMANI'NIN AÇIKLAMALARI NE ANLAMA GELİYOR?

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'ın gündeme dair sosyal medya paylaşımlarını yorumlayan Ahmet Taşgetiren, "İmamlar, siyasete monte edilebilecek açıklamalar yapmamalıdır. Çünkü taraf oluyorsunuz. Dini de taraf haline getiriyorsunuz. Siyaseti dinle bütünleşmiş gösterirseniz bir grubu karşıda bırakırsınız. Türkiye bunu yaşamamalı." ifadelerini kullandı.

İmamların günlük siyasete karışmasının doğru olmadığını söyleyen Ocaktan ise şunları kaydetti: "Ne zaman iktidar dini araçsallaştırmışsa sonuç hep kötü olmuştur. İmam hutbede yolsuzluklar ve hukuksuzluk konusunda açıklama yapıyorsa o imamın özgürlüğüdür. Ama siyasi görüşler bildiriyorsa o zaman siyasete girsin. Toplum, imamları siyasetin bir aparatı olarak görüyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN