'Lebaleb kongre' etkisi! Türkiye'deki vakalar martta uçuşa geçti

Salgın ortamında kalabalık şekilde düzenlenen ve kamuoyunda tepkiye neden olan AK Parti kongrelerinin vaka artışına etkisi Johns Hopkins Üniversitesi'nin hazırladığı grafiğe yansıdı. Birleşik Krallık ve Türkiye dahil 7 ülkenin yer aldığı grafikte AK Parti'nin 'lebaleb kongre'lerinin yapıldığı zamana denk gelen mart ayındaki hızlı artış dikkat çekti.

SEDA ÇAKIR | KARAR

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi, 28 Ocak 2021'den 17 Nisan 2021 tarihine kadar, Birleşik Krallık, Hindistan, İspanya, ABD, Kanada, İtalya, Almanya ve Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka artış hızına ilişkin çarpıcı bir grafik hazırladı. Grafikte 7 günlük ortalama vaka sayıları gösteriliyor. Teyit edilen vaka sayıları güncel vaka sayısından daha az. Bunun sebebi de kısıtlı test.

TÜRKİYE MART AYINDA ZİRVEYE YERLEŞTİ

Grafikte son olarak 55 bini aşkın yeni vaka açıklayan Türkiye'nin vaka artış hızı dikkat çekti. Vakaların hızla artış gösterdiği zaman olan mart ayı ise AK Parti'nin 'lebaleb kongre'lerini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin Rize kongresinde ilk kez kullandığı 'lebalep' kelimesi sosyal medyada merak uyandırmıştı.

Salgın ortamında kuralların ihlal edilerek, kalabalık şekilde düzenlenen AK Parti kongreleri, kamuoyunda 'lebaleb kongre' şeklinde eleştirilere neden olmuştu. Johns Hopkins Üniversitesi'nin grafiğine yansıyan durum 'lebaleb kongre'lerin etkisi şeklinde yorumlandı.

screenshot-3.jpg

'Lebaleb kongre' eleştirilerine cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Kalabalık ortamda bulaşıyor. Bu bilgilendirmemizde bir değişiklik yok. Dolayısıyla herkes üzerine düşeni yapmalı" ifadelerini kaydetmişti.

'TÜRKİYE ARTIK GRAFİKLERE SIĞMIYOR'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da grafiği paylaşarak zirvede yer alan Türkiye'ye dikkat çekti. 'Tam kapanma' kararı almayan iktidara tepki gösteren Davutoğlu, "Türkiye artık grafiklere sığmıyor!" dedi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 301 bin 243 koronavirüs testi yapıldı, 55 bin 802 kişinin testi pozitif çıktı, 318 kişi hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN