Davutoğlu çarpıcı verileri paylaştı: Türkiye artık grafiklere sığmıyor!

Davutoğlu çarpıcı verileri paylaştı: Türkiye artık grafiklere sığmıyor!

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Johns Hopkins Üniversitesi'nin haftalık olarak 1 milyonda görülen vaka sayısını yayınladığı grafiği paylaşarak zirvede yer alan Türkiye'ye dikkat çekti. 'Tam kapanma' kararı almayan iktidara tepki gösteren Davutoğlu, "Türkiye artık grafiklere sığmıyor!" dedi.

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi, haftalık bazda 1 milyon kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin dikkat çekici bir grafik hazırladı. Birleşik Krallık, Hindistan, İspanya, ABD, Kanada, İtalya ve Almanya'nın yer aldığı grafikte Türkiye vaka sayısıyla zirvede yer aldı.

Grafikte 25 Mart-18 Nisan tarihleri arasında grafik artışına yer verilirken Türkiye'nin vaka sayısında 4 bini de aştığı görüldü.

'TÜRKİYE ARTIK GRAFİKLERE SIĞMIYOR!'

Ürküten tabloyu şahsi Twitter hesabından paylaşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise 55 binin üzerinde açıklanan günlük yeni vakalara rağmen 'tam kapanma' yapmayan iktidara tepki gösterdi:

"Koronavirüs tablosu her geçen gün ağırlaşıyor, Türkiye artık grafiklere sığmıyor! Makam sahipleri sorumluluğu vatandaşa atıyor! Vatandaş daha ne yapsın? Aşı getirdiniz de vatandaş “olmayız” mı dedi? Finansal destek verip, tam kapanma kararı aldınız da, vatandaş mı uymadı?"

 

 

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 301 bin 243 koronavirüs testi yapıldı, 55 bin 802 kişinin testi pozitif çıktı, 318 kişi hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN