Türkiye'nin bir kimlik meselesi var | HAL ve GİDİŞ

'Ali Bayramoğlu ile Hal ve Gidiş' programına Etyen Mahçupyan konuk oldu. Kimlik tanımlarını yorumlayan Mahçupyan, "Türkiye'nin bir kimlik meselesi var." ifadelerini kullandı.

KARAR TV'nin yeni programı 'Ali Bayramoğlu ile Hal ve Gidiş'e Etyen Mahçupyan konuk oldu.  Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mahçupyan, "Son 100-150 seneye baktığımız zaman, apaçık bir şekilde Türkiye'nin bir kimlik meselesi var. Bir bütün olarak, ülke olarak. Kimlik meselesi ile yüzleşmemiş bir toplum, devlet anlayışı var. Hatta toplumun bu konuya girmesini istemeyen bir devlet anlayışı var" dedi.

MAHÇUPYAN: TÜRKİYE'NİN BİR KİMLİK MESELESİ VAR" 

“Global durumun verdiği imkan ile kimliklerin altını çizdik” diyen Etyen Mahçupyan, şu ifadeleri kullandı:  

"Fakat bunu yaparken çözümün kimlikçilikte olmadığını da söyledik. Ve bunu anlatmakta çok zorluk da çektik. 

Son 100-150 seneye baktığımız zaman, apaçık bir şekilde Türkiye'nin bir kimlik meselesi var. Bir bütün olarak, ülke olarak. Kimlik meselesi ile yüzleşmemiş bir toplum, devlet anlayışı var. Hatta toplumun bu konuya girmesini istemeyen bir devlet anlayışı var.

"SİYASETTEN GİDEREK TOPLUMU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Sosyo-ekonomi tartışıldığı zaman, herkes çok anlaşıyor. Muhalefete bakıyorsunuz, birbirine benzemeyen bir sürü pozisyon var. Fakat en ufak bir kimliğe dokunan mesele ortaya çıktığı zaman, birden bire nüanslar ve hassasiyetler o denli ayrılıyor ki... 

Türkiye'de, siyasetten giderek toplumu anlamak çok mümkün değil. Mecburen topluma bakman lazım. Bu toplum, siyaseti bir vektör haline getirerek kendini değiştirmiş bir toplum. Sokaklara dökülen bir toplum değil."

Yeni dönem muhafazakarlığı değerlendiren Etyen Mahçupyan, “Türkiye'yi yeniden inşa edecek bir muhafazakarlığın şunu söylemesi gerektiğini düşünüyorum: Ben dindarım, Ayasofya'nın cami çevrilmesi isteğimdi. Fakat şu anda Türkiye'nin, yeniden demokratik inşası için müze olarak kalmasını daha doğru buluyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN