CHP'den ne koparırsak fayda... Muharrem İnce'ye tüm kanallar açıldı | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, sıcak gündemi Ortak Akıl'da konuştu. Yeni anayasa tartışmaları, Erdoğan'ın ittifak hamleleri, Muharrem İnce'nin CHP'den istifası ve ekonomi kriz... İnce'nin istifasını yorumlayan Akyol "Meral Akşener'e, Ali Babacan'a, Ahmet Davutoğlu'na yasak olan kanallar Muharrem İnce'ye açıldı. Bekledikleri de belli ki şu: CHP'den ne koparırsak fayda..." dedi.

MELEK GEDİK | KARAR

Ortak Akıl'da yeni anayasa tartışmaları, Erdoğan'ın ittifak hamleleri, Muharrem İnce'nin CHP'den istifası ve ekonomi kriz konuşuldu.

"GÜNDEM DEĞİŞTİRME AMACI TAŞIDIĞI BELLİ"

Yeni anayasa tartışmaları hakkında konuşan Mustafa Karaalioğlu "Bir gündem değiştirme amacı taşıdığı belli. Bilhassa ekonomideki işler ağır gidiyor, işsizlik ve piyasadaki kriz ortada. Bir de Sayın Cumhurbaşkanı artık her konuşmasını bir seçim konuşması olarak yapıyor. Cumhur İttifakı'nın aleyhine bir denge oluşmuş, tüm bunlar onu gösteriyor" dedi. 

"GERİYE İKİ ŞEY KALIYOR"

Taha Akyol da tartışmalar için "Yeni anayasadan bahsedenler, hiç kuvvetler ayrılığından bahsediyorlar mı? Duymadık. Yargı bağımsızlığını da duymadık. O zaman geriye iki şey kalıyor. Birincisi mevcut otoriterliği anayasallaştırmak, ikincisi sadece seçim propagandası" yorumunda bulundu. 

"BUNU EN İYİ ERDOĞAN BİLİR"
 

"Türkiye'de asgari ücret, ortalama ücret olmuş. Ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor. Vahim bir tablo bu. Bunlar kayıptır, kötü yönetimdir. Bu sistemin, tabiatı gereği zaten verimlilik üretmesi mümkün değil" diyen Karaalioğlu, Erdoğan'a çok şaşırdığını vurguladı: "Hamaset dili, bizi fakirleştiriyor. En iyi Sayın Erdoğan bilir, diplomatik gücün ekonomik güce bağlı olduğunu... Çok iyi bilir. Bu gerçeği çok iyi bilmesine rağmen, ekonominin geri gidişini izliyor oluşu... Gerçekten beni çok şaşırtıyor."

 

Ekonomik krize dikkat çeken Akyol "Tarıma destek olarak bütçeden ayrılan miktar 22 milyar dolar. Bir yıl önce de aynı rakamdı. Halbuki tarımın ne hale geldiğini görüyoruz, sebze-meyve fiyatlarından. 132 milyar dolar borcu olan bir tarım sektörüne, 22 milyar dolar" ifadesini kullandı. 

"ÇİN'E BİR TEK LAF EDEMİYORUZ"

Mustafa Karaalioğlu iktidarın dış politikasını da eleştirdi, "ABD ve Avrupa ile ticari ilişkilerimiz Çin'den katbekat daha ileride, ama her şeyi söylüyoruz. Çin ile de orantısız, tamamen onların lehine ticaret hacmimiz var. Buna rağmen Çin'e, bir tek bir laf edemiyoruz" dedi. 

"CHP'DEN NE KOPARIRSAK FAYDA..."

Muharrem İnce'nin istifasını değerlendiren Akyol da şunları kaydetti: 

"Cumhurbaşkanı 'Dikkatle dinliyoruz' dedi. İktidarın kontrolündeki bütün televizyonlar, İnce'ye açıldı. Meral Akşener'e, Ali Babacan'a, Ahmet Davutoğlu'na yasak olan kanallar Muharrem İnce'ye açıldı. Bekledikleri de belli ki şu: CHP'den ne koparırsak fayda. Kılıçdaroğlu, bildiğimiz dışlayıcı, dar ve bir tür kabile gibi olan Kemalist söylemine devam etseydi, böyle olmazdı. Eski parti söylemini devam ettirseydi, belki İYİ Parti'nin seçime girmesi de zor olacaktı. Kılıçdaroğlu, CHP'yi dar kalıplardan çıkardı."

"SAYIN AKŞENER 'GARİBAN ANASI' OLDU"

Karaalioğlu da İYİ Parti'nin yükselişine dikkat çekti: "Meral Akşener, 'esnafın, orta sınıfın ve garibanın anası' retoriğine çok hızlı bir mesafe aldı. Ve gidiyor. Şu an en anlamlı siyasal gelişme: Meral Hanım'ın ve İYİ Parti'nin oylarındaki artış."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN