2017'de temeli atılan Çankırı'daki baraj buhar oldu!

2017'de temeli atılan Çankırı'daki baraj buhar oldu!

2017 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'un da katıldığı törenle temeli atılan ve 450 milyon liraya mal olacağı açıklanan Çankırı'daki Devrez Kızlaryolu Barajı ortadan kayboldu. CHP milletvekilleri, bölgede yaptıkları incelemede barajı bulamadı.

Çankırı'da yapılması planlanan Devrez Kızlaryolu Barajı'nın temeli, 17 Aralık 2017'de törenle atıldı. Törene dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ve AK Parti milletvekilleri de katıldı. 450 milyon liraya mal olacak barajın, 156 bin dekar araziyi sulayacağı açıklandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İNCELEME TALİMATI

Sözcü'nün haberine göreü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir süre önce 4 milletvekiline Orta Anadolu illerinin sorunlarını inceleme ve halkın dertlerini dinleme görevi verdi. Çankırı'ya giden CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, İsmet Tokdemir, Turabi Kayan ve Hasan Baltacı, 2017'de temeli atılan Devrez Kızlaryolu Barajı'nı da görmek istedi.

"BARAJI ARADIK AMA BULAMADIK"

Ancak CHP'li millevekilleri bölgeye gittiklerinde barajın temelini bile bulamadı. Bunun üzerine boş arazide "İşte 450 milyon liralık olmayan baraj'' diye fotoğraf çektirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek "Barajı aradık ama bulamadık, hiç kimse de akıbetini bilmiyor'' dedi.

"KİMSE BARAJIN AKIBETİNİ BİLMİYOR"

Zeybek şunları kaydetti: Barajın temelinin 2017'de Kurşunlu İlçesi Köprülü mevkiinde atıldığı açıklandı. Çankırı İl Başkanımız ile birlikte bu bölgeye gittik, arazi aracı ile dereleri aştık, tepeleri tırmandık, yağmur sularının kanallar oluşturduğu bir düzlüğe geldik. Ama ne temel, ne bir çalışma ne şantiye, ne iş makineleri, hiçbir şey yok.

Boş bir arazi ve etraft patlatılan kayalardan artan yığınlar var. Çobanlarla karşılaştık, eski belediye başkanını bulduk, köylülerle konuştuk, kimse barajın akıbetini bilmiyor."

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan da Twitter'dan barajla ile ilgili "Bir türlü başlanamayan ve bitirilemeyen Devrez Kızlaryolu Barajı projesini inceledikten sonra Ilgaz ve Kurşunlu İlçe Başkanlıklarımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımız ile baraj projesi ve Ülkemizin genel durumu üzerine sohbet ettik" paylaşımı yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN