2018 Bedelli askerlik parası hangi bankalara yatırılacak?

2018 Bedelli askerlik parası hangi bankalara yatırılacak?

Bedelli askerlik düşünen vatandaşlar 15 bin TL'yi hangi bankalara yatıracak? 2018 Bedelli askerlik parasının yatırılacağı bankaları haberimizde bulabilirsiniz. Bedelli askerlik başvurusu kılavuzunda paraların yatırılacağı bankalarda belirtilmiş. İşte Bedelli askerlik parasının yatırılacağı kamu bankaları...

Haberimizde bedelli askerlik paralarının hangi bankalara yatırılacağını bulabilirsiniz. Bedelliden yararlanacak olan vatandaşlar 21 günlük eğitim sırasında temel askerlik, yakın muharebe ve yangın söndürme eğitimi alacak. MSB bedelli askerlik kanunun resmi gazetede yayınlanmasından sonra bedelli askerlik kılavuzunu ASAL'ın sitesinden yayımladı. İşte kılavuzda adı geçen bedelli askerlik parasının yatırılacağı bankalar...

MSB bedelli askerlik kılavuzunu Asker Alma Dairesi Başkanlığı'nın (ASAL) internet sitesinden yayımladı. Vatanaşların merak ettiği bir ayrıntıda bedelli askerlik paralarının yatırılacağı bankalar oldu. Bedelli için başvuru yapan asker adayları 15 bin TL'yi Ziraat Bankası ve Halkbank'a yatıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını bekleyen bedelli askerlikle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Uygulamadan yararlanacaklar bedelli askerlik ücreti olan 15 bin TL'yi Ziraat Bankası ve Halkbank'a yatıracak.

Bedelliden yararlanacakların 21 günlük temel askerlik eğitimi; silah söküp takma, atış, yürüyüş, yat-kalk, spor eğitimiyle birlikte yakın muharebe ve yangın söndürme eğitimini de kapsayacak.

Yurtdışında yaşayıp uygulamadan yararlanacakların temel askerlik eğitimi ise internet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu uzaktan eğitimde ‘devlet şuuru, vatan sevgisi, tarih, vatandaşlık eğitimi ve TSK'yı tanıma' içerikleri yer alacak. Uzaktan verilecek bu eğitimde sınav koşulu ise yer almayacak. Bedelli askerliğe 400 bin civarında bir başvuru bekleniyor.

18-08/03/bedelli-parasi-hangi-bankalara-yatirilacak.jpg

ASAL KİLİTLENDİ

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında bedelli askerliğe ilişkin yayınlanan kılavuz ASAL'ın internet sitesinde yayınlandı.

Duyurunun yapılmasının ardından vatandaşlar siteye akın edince site kilitlendi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN