2019 KPSS sonuç açıklanma tarihi ne zaman? KPSS sonuç sorgulama sayfası

2019 KPSS sonuç açıklanma tarihi ne zaman? KPSS sonuç sorgulama sayfası

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları 29 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. Binlerce kişi KPSS sonuçlarını nasıl öğrenebileceğini merak ediyor. Sonuç sorgulama sayfası ve tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

KPSS sonuçlarının açıklanma tarihi merak ediliyor. Yanıt ÖSYM'den geldi. Sonuçlar 29 Ağustos 2019'da belli olacak. KPSS sınav sonuç sorgulama sayfası ve tüm detaylar haberimizde.

Kamu Personel Seçme Sınavı'na katılan adayların devlet kurumlarına personel alımı devam ediyor. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları 29 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

KPSS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

Adaylar KPSS sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilir.

KPSS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

KPSS NEDİR?

Kamu Personel Seçme Sınavı ya da kısaca KPSS, Türkiye'de devlet kurumlarına personel alımı için ÖSYM tarafından hazırlanıp uygulanan bir sınavdır. Daha önce memur alımı için yapılan Devlet Memurluğu Sınavı ya da kısaca DMS, 1999 yılında Kamu Personeli Yasası'nda yapılan düzenleme yapılarak Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı olarak adlandırılmış ve niteliği değiştirilmiştir. 2002 yılında yapılan isim değişikliği ile şimdiki adı olan KPSS ismini almıştır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN