2020 LGS konu ve soruları | LGS sayısal ve sözel Türkçe Matematik Fen çıkmış sorular ve cevap anahtarı

2020 LGS konu ve soruları | LGS sayısal ve sözel Türkçe Matematik Fen çıkmış sorular ve cevap anahtarı

7 Haziran 2020'de yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için sayısal ve sözel yani Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Yabancı Dil sınavına ait çıkmış sorular ve cevap anahtarı öğrencilere fayda sağlayabiliyor. Bu soruları çözerek hazırlanan öğrencilerin sınavda şansı artıyor. İşte 2020 LGS konuları ve çıkabilecek sorular…

İyi ve nitelikli bir lisede eğitimini sürdürmek isteyen on binlerce öğrencinin gireceği 2020 LGS sınavı için çıkmış sorular ve cevapları Google’da en çok aranan konular arasında geliyor. Özellikle sözel ve sayısal konuların soru ve cevapları daha yoğun bir şekilde aranıyor. Konuya dair bilgiler ise karar.com’da yer alıyor…

2020 LGS SINAVI NE ZAMAN?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 7 Haziran 2020 yılında gerçekleşecek. Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları baz alınacak.

KONU VE SORULARI

MEB'in yayınladığı yönergeye göre, Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında LGS sınavı, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Sözel bölümün içinde din kültürü ve ahlak bilgisi, Türkçe, yabancı dil ve T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersleri bulunurken, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri dersi yer alıyor.

2019 YILI SÖZEL BÖLÜMÜ ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN

2019 YILI SAYISAL BÖLÜMÜ ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN

Aynı gün gerçekleşecek ve iki bölüm şeklinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru öğrencilere yöneltilecek. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşurken, bu bölüm için öğrencilere 75 dakika verilecek. Adayların, ikinci bölümde sayısal alandaki 40 soruya 80 dakikada cevap vermesi istenecek.

HER AY KİTAPÇIK YAYIMLANIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019’da adaylara yardımcı olmak adına örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı.

Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılanan uygulamaya, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu sene de her ay örnek soru kitapçığı yayımlayarak devam etme kararı almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN