2021 ikinci el otomobil fiyatlarında sürpriz düşüş! İşte son durum...

2021 ikinci el otomobil fiyatlarında sürpriz düşüş! İşte son durum...

İkinci el araba fiyatları düşüyor mu, şimdi araba alınır mı, fiyatlar yükselir mi merak konusu oldu. Geçen yıl koronavirüs (covid-19) salgınının yaşandığı mart-haziran döneminin ardından oldukça hareketli olan 2. el otomobil piyasası, son 2 aydır resmen durdu. Talebin olmaması dolayısıyla orta sınıf otomobillerde fiyatlarda yüzde 20'ye kadar düşüş yaşandı. İşte, ikinci el Reno, Fiat, Volkswagen, Ford, Toyota, Pejo, Opel, Citroen fiyatları...

İkinci el otomobil fiyatları, corona virüsü (kovid-19) salını nedeniyle üretimi duran sıfır araçların da piyasaya girmesiyle düşmeye başladı. Galericiler, araç fiyatlarının yaz aylarında tekrar yükselmesinin beklendiğini, bu nedenle otomobil almak için bu zamanın en uygun dönem olduğunu söyledi. Öte yandan bankaların araç kredisi kampanyaları yoğun ilgi görüyor.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI DÜŞTÜ MÜ?

Galericiler, araç fiyatlarının yaz aylarında tekrar yükselmesinin beklendiğini, bu nedenle otomobil almak için bu zamanın en uygun dönem olduğu görüşünde. Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde birçok otomotiv üreticisinin üretimi yavaşlatması, Türkiye'de sıfır araç pazarının yanı sıra ikinci el otomobil piyasasını da etkiledi.

Artan taleple bazı ikinci el otomobillerin sıfır değerinden bile pahalıya satıldığı durumlar oldu. Ancak sıfır araçların piyasaya girmesiyle ivme tersine döndü. İkinci el piyasasında fiyatlar düşerken, galericiler araç almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

ŞİMDİ ARABA ALINIR MI?

İkinci el otomobil alım satımı yapan firma sahibi Egemen Kurtçu (37), "İkinci el piyasası şu an araç almak isteyenler için en doğru zaman. Sıfır araçlar ülkeye girmeye başladı. Geçen ay 90 TL'ye sattığımız bir araç bu ay 82 bin TL'ye düştü. Yüzde onluk bir düşüş söz konusu. Ancak daha fazla düşeceğini de düşünmüyorum" dedi.

İkinci el otomobil satış sorumlusu Muharrem Varol (32), "Pandemi falan derken sıfır araç piyasası oldukça daralmıştı. Taleplerden dolayı fiyatlar sürekli ikinci elde yukarıya çıkmıştı. Sıfır araçlar ülkeye giriş yapmaya başladı. Bu dönemde sıfır araç satışlarımız oldukça arttı. Piyasa suni bir şekilde yükselmişti. Mevcut piyasa fiyatı yerine oturuyor" diye konuştu.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

Öte yandan ikinci el araç piyasasında ortaya çıkan ve sürekli artış eğilimi gösteren fiyatlara yönelik alınacak tedbirler hükümetin de ajandasına girdi. Geçtiğimiz günlerde öne sürülen bir iddiaya göre; ikinci el araç piyasasına yönelik aralarında ithalatın da yapılmasının yer aldığı bir takım tedbirler gündemde.

Türkiye'ye yapılacak ikinci el araç ithalatında en uygun ülkelerin Avrupa ülkeleri olduğunu ve başı Almanya'nın çektiğini dile getirildi.

EN UYGUN İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI

Öyle ki; sektör temsilcilerine göre neredeyse her gün değişen fiyatlar yüzünden bugün ikinci el araç alacak bir vatandaşın ayırması gereken ortalama bütçe en az 120 bin TL bandına çıkmış durumda. Oysa ki bu oran 6-7 ay öncesine kadar 70-80 bin TL aralığındaydı. Bu hesaplamadan da anlaşılacağı üzere fiyatlara gelen zam yüzde 80'e yaklaşmış durumda.

Online kanallar üzerinden değerinin çok üstünde fiyatla girilip alıcıları da 'Opsiyonlanmıştır' yalanı ile buna ikna eden kimi satıcıların piyasa fiyatlarını bu şekilde sürekli yukarı taşıdığı ortaya çıkmış, söz konusu ilanların sayısının da sadece bir ilan sitesinde 5 bin 500 adet olduğu tespit edilmişti.

2021 İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI

* Citroen C4: 128 bin TL
* Volkswagen Passat: 285 bin TL
* Mercedes C180: 520 bin TL
* Toyota Yaris: 51 bin TL
* Audi A4: 455 bin TL
* BMW 418i: 487 bin TL
* Toyota Auris: 138 bin TL
* BMW 320i: 327 bin TL
* Volkswagen Jetta: 151 bin TL
* Audi A3: 325 bin TL
* Renault Clio: 163 bin TL
* Audi A6: 435 bin TL
* Renault Symbol: 131 bin TL
* Opel Vectra: 38 bin TL
* Renault Megane: 154 bin TL
* Opel Astra: 121 bin TL
* Mitsubishi Carisma: 53 bin TL
* Honda Civic: 206 bin TL
* Opel Corsa: 106 bin TL
* Skoda Octavia: 159 bin TL
* Peugeot 301: 118 bin TL
* Mercedes E220: 885 bin TL
* Volkswagen Beetle: 207 bin TL
* Mercedes CLA 180d: 588 bin TL
* Opel Insignia: 159 bin TL
* BMW 750i: 170 bin TL
* Ford Focus: 187 bin TL
* Volkswagen Polo: 235 bin TL
* Fiat Egea: 127 bin TL
* Kia Ceed: 207 bin TL
* Porsche Panamera: 675 bin TL
* Hyundai i30: 180 bin TL
* Porsche Boxster: 755 bin TL
* Ford Fiesta: 156 bin TL
* Ford C-Max: 146 bin TL
* Citroen C-Elysee: 97 bin TL
* Hyundai Getz: 73 bin TL
* Fiat Punto: 69 bin TL
* Peugeot 308: 119 bin TL
* Renault Fluence: 125 bin TL
* Volkswagen Golf: 314 bin TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN