31 Aralık 2019 bankalar açık mı? 31 Aralık bankalar yarım gün mü?

31 Aralık 2019 bankalar açık mı? 31 Aralık bankalar yarım gün mü?

31 Aralık salı günü hangi bankalar açık? 1 Ocak yılbaşında bankalar açık mı? Hangi bankalar yeni yılın ilk gününde açık olacak? Bankalara yılbaşı resmi tatil mi? Yılbaşında PTT, eczane ve hastaneler açık olur mu? Tüm bu soruların cevabı haberimizde. Yeni yılın gelmesi ile vatandaşların internette aradığı konuların başında "yeni yılda bankalar açık olacak mı?" geliyor. Milyonlarca kişi, yılbaşı günü yani salı günü tatil olduğu için Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti Bankası, Ak Bank, Vakıfbank gibi büyük bankaların açık mı yoksa kapalı mı olduğunu sorguluyor. İşte tüm ayrıntılar...

Yılbaşı gecesine saatler kala heyecan dorukta. 2020 yılına girilecek olan 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayacak olan gece öncesi binlerce kişi "31 Aralık yarım gün tatil mi?", "Bankalar saat kaça kadar açık?" 1 Ocak çarşamba günü hangi bankalar açık? Yılbaşında bankalar açık mı? sorularının yanıtını merak ediyor. Yanıtlar haberimizde.

31 ARALIK BANKALAR AÇIK MI?

31 Aralıkta yani yarın resmi tatil olmadığı için bankalar açık olacak. 

YILBAŞI NE ZAMAN?

Bu yıl 01 Ocak 2020 tarihi çarşamba gününe denk geliyor. Bu vesileyle tatil planı yapanlar için fırsat doğdu. Yılbaşının çarşamba gününe denk gelmesi sebebiyle hafta sonu plan yapanlar pazartesi ve salı günlerini de birleştirerek toplamda 5 gün izin yapmış olacak. 01 Ocak çarşamba günü okullar kapanacak ve tüm kamu daireleri resmi izinli olacak.

1 OCAK BANKALAR AÇIK MI?

1 Ocak 2020 gününün resmi tatil olmasından dolayı bankalar bu tarihte çalışmayacaklardır. Yani Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Finansbank, Denizbank, İNG Bank, Odeabank ve adını saymadığımız diğer özel veya kamu bankalar 1 Ocak günü şubelerini açmayacaklar. Havale ve EFT gibi çeşitli para gönderim işlemleriniz de bir ertesi gün olan 2 Ocak gününde hesaplara yansıyacaktır.

OKULLAR TATİL Mİ?

Anaokullar, ilkokullar, liseler ve üniversiteler 1 Ocak günü tatil yapacaklar. 2 Ocak günü okullardaki eğitimler kaldıkları yerden devam edecek.

1 OCAK'TA EFT YAPILIR MI?

Yılbaşında para yollamak zorunda kalan pek çok kişi EFT yapmak istiyor ancak 1 Ocak resmi tatil günü olmasından dolayı EFT yapılamıyor. EFT ile para transferi, sadece bankaların açık olduğu günlerde yapıldığından dolayı Merkez Bankası da yılbaşından kapalı olmasından dolayı yapılamamaktadır. Ancak ileri tarihli eft talimatı vererek siz de para transfer işleminizi 2 Ocak 2020 tarihine erteleyebilir ve para yollama işinizi de hallettmiş olursunuz.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN