31 Aralık pazartesi resmi tatil mi? Okullar tatil mi?

31 Aralık pazartesi resmi tatil mi? Okullar tatil mi?

31 Aralık pazartesi resmi tatil mi? sorusu memurların, işçilerin özellikle de öğrencilerin gündeminde. Prki Yılbaşı tatili kaç gün olacak? Her yıl olduğu gibi bu sene de 31 Aralık gecesi yılbaşı gecesi olarak kutlanacak. 1 Ocak 2020’nin ilk günü olarak tatil mi sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Yılbaşı tatili kaç gün olacak pazartesi ve salı günü tatil mi? Sorusunun yanıtı haberimizde. İşte 31 Aralık tarihinde resmi tatil olup olmayacağı ile ilgili tüm detaylarıyla haberimiz...

31 Aralık pazartesi resmi tatil mi? Yılbaşı tatili kaç gün olacak? Okullar tatil mi? soruları milyonlarca vatandaş tarafından sorgulanıyor. Vatandaşlar yılbaşı tatiline kilitlendi. 31 Aralık 2019 Salı günü okulların tatil olup olmadığı merak edilirken 1 Ocak 2020 çarşamba gününün resmi tatil olup olmadığı araştırılıyor. Özellikle banka işlemleri olan kişiler ve ya resmi dairelerde işi olanlar 31 Aralık günü tatil olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki 31 Aralık Pazartesi resmi tatil mi? İşte yılbaşı tatili ile ilgili merak edilen tüm detaylarve son dakika haberleri. 

31 ARALIK TATİL Mİ?

1 Ocak günü resmi tatildir. Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Yılbaşı tatilinin bir önceki gün olarak bilinen 31 Aralık tarihi ise bu kanuna göre yarım gün ya da resmi tatil olarak nitelendirilmemiştir.

18-12/31/31-aralik-pazartesi-resmi-tatil-mi-1546204433.jpg

HANGİ GÜNLER RESMİ TATİL OLARAK SAYILMAKTADIR?

Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Kanununa göre tatil günleri resmi ve dini bayram olarak ikiye ayrılmaktadır. Tatil günleri aşağıdaki gibidir;

Madde 1 – 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder 


Madde 2 – Aşağıda sayılan resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü genel tatil günleridir.

A) Resmi bayram günleri şunlardır:

1. (Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.
2. 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günüdür.
3. 30 Ağustos günü Zafer Bayramıdır.

18-12/31/yilbasi-tatili-kac-gun-olacak.jpg

 

YILBAŞI KUTLAMALARI HANGİ GÜN HANGİ KUTLAMA?

Miladi takvim başlangıcı olan yılbaşı kutlamaları ile Noel kutlamaları tarihlerinin yakın olması sebebiyle sıkça karıştırılıyor.

Noel Bayramı, her yıl 25 Aralık'ta kutlanıyor. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arefesiyle başlıyor ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam ediyor.

Noel, Hristiyanlar tarafından “kurtarıcı Mesih” olarak kabul edilen Hz.İsa’nın doğum gününün geleneksel olarak kutlandığı bayramdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN