4 yaşındaki Irmak Kupal cinayeti için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi

4 yaşındaki Irmak Kupal cinayeti için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı öldüren zanlı Himmet A.'nın yargılanacağı davaya müdahil olacak.

Zanlı Himmet A. evinin önünde oynarken kaybolan ve yapılan aramalarda izine rastlanamayan Irmak Kupal'ı tecavüz ederek öldürdüğünü katıldığı bir televizyon programında itiraf etmiş ve ardından da tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti. Edinilen bilgiye göre, kamuoyunda infial yaratan bu olayın hemen ardından Bakanlık avukatları ve sosyal çalışmacıları harekete geçti.

Sosyal çalışmacılar, olayın yaşandığı ilk andan itibaren Irmak Kupal'ın acılı ailesine psikososyal destek vermeye başladı. Bakanlık avukatları da geçtiğimiz hafta zanlı Himmet A.'nın yargılanacağı davaya müdahil olmak için dilekçe verdi. Avukatlar, 4 yaşındaki Irmak'ı öldüren zanlıya karşı ailenin haklarının en iyi şekilde savunulması, zanlının üst sınırdan ceza almasının sağlanması için davayı bizzat takip edecek.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Öte yandan küçük Irmak'ın öldürülmesinin ardından binlerce vatandaş, sosyal medya hesapları üzerinden olaya tepki gösterirken, "Çocuk tecavüzcülerine idam istiyoruz" adı altında başlatılan imza kampanyasını 11 binin üzerinde vatandaş imzaladı. İnternet üzerinden yürütülen kampanyada, çocukları cinsel yönden istismar eden kişilere idam cezasının getirilmesi isteniyor. Birçok kişi de Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından yaptığı yorumlarda, bu tip suçları işleyen kişilerin idam edilmesi çağrısında bulundu.

MANİSA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN