ABD, Finlandiya'ya 65 F-35 uçağı satacak

ABD, Finlandiya'ya 65 F-35 uçağı satacak

ABD, Finlandiya'ya 12 milyar 500 milyon dolar değerinde F-35 satışı ile ilgili onay verdi. Finlandiya, 64 F-35A uçağı ve 1000'den fazla havadan havaya ve havadan karaya güdümlü füze satın alıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Finlandiya'ya F-35 uçağıyla ilgili ekipman ve mühimmatlarının satışına onay verdi. 

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'ndan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Finlandiya'ya tahmini maliyeti 12,5 milyar dolar olan F-35 uçakları, havadan havaya füze ve havadan karaya güdümlü mühimmat ile ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesine karar verdi." ifadesi kullanıldı.

ABD, 64 F-35 UÇAĞI SATACAK

Satışla ilgili Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde 64 'F-35A' tipi uçak, 66 yedek motor ve F-35 uçaklarında kullanılan çeşitli kalibre ve kabiliyetlere sahip 1000'den fazla füzenin dahil olduğu kaydedildi. 

ABD, iki hafta önce İsviçre'ye F-18A, F-35 savaş uçakları ile Patriot hava sistemlerinin satışına onay vermişti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN