ABD'den Gara şehitleri için başsağlığı mesajı: Haberler doğruysa şiddetle kınıyoruz

ABD'den Gara şehitleri için başsağlığı mesajı: Haberler doğruysa şiddetle kınıyoruz

ABD, Irak'ın Gara bölgesinde PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşı için başsağlığı diledi: Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşının şehit edilmesi ile ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada, "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.  

ÇAVUŞOĞLU'NDAN BATI'YA TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Irak'ın Gara bölgesinde PKK tarafından 13 Türk vatandaşının şehit edilmesine Batı'nın sessiz kalmasını belirterek tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, gece Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce paylaştığı mesajda, "Batı'nın terörizmle ilgili çifte standardı ve 'benim teröristim kötü, senin teröristin iyi' anlayışı devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun paylaşımından yaklaşık 5 saat sonra, ABD Dışişleri Bakanlığı, şehit edilen 13 Türk vatandaşı için başsağlığı mesajı yayımladı.

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kartal-2 Harekatı'nın 14 Şubat'ta sona erdiğini açıklamıştı.

48 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gara'da bir mağarada 13 Türk vatandaşının cansız bedeninin bulunduğunu duyurmuştu.

Akar, şu ifadeleri kullanmıştı: Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür.

Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekatın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN