İYİ Partili Çıray'dan Bakan Akar'a şehit sorusu: Neden sivil dediniz?

İYİ Partili Çıray'dan Bakan Akar'a şehit sorusu: Neden sivil dediniz?

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Gara'da 13 şehit vermemizin ardından hükümete sorular yöneltti. Çıray ve Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamadığı müjdeye dikkat çekerek yaşananların aydınlatılmasını istedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Milli Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, 13 şehit verdiğimiz olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a sorular sordu.

Çıray’ın, Mili Savunma Bakanı Akar tarafından yanıtlanmak üzere TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, Irak'ın kuzeyi Gara bölgesinde 10 Şubat'ta terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan ‘Pençe Kartal-2 Harekâtı’nın milletçe arkasında olduklarını vurguladı.  

MSB'DEN 'SİVİL' PAYLAŞIMI

Harekâtla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İnsanlık düşmanı terör örgütü PKK'nın, ‘sivil vatandaşlarımızı’ canice şehit ettiği Gara’daki mağarada teröristlere ait pek çok silah ve mühimmat ele geçirildi" denildiğini hatırlatan Aytun Çıray'ın önergesi şöyle:

"Yine Sayın Akar tarafından, 'harekâtın PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirmek, hudut güvenliğimizi sağlamak ve daha önce güvenlik nedeniyle açıklanmayan, teröristler tarafından kaçırılan vatandaşlarımız ile ilgili istihbaratı teyit etmek ve gerekli müdahalede bulunmak maksadıyla; uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda yapıldığı, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirildiği ve bölgenin kontrol altına alındığı' ifade edildi.

"BAZI SORULARIN CEVAP BULMASI ŞARTTIR"

Ayrıca harekâta katılan 3 askerimiz şehit 3 askerimiz de gazi oldu. Bu harekât nedeniyle verdiğimiz şehitler başta aileleri olmak üzere içimizi yaktı. Ancak hem Sayın Akar’ın beyanları hem de AKP çevrelerinden yapılan açıklamalar neticesinde bu elim olayın içinde kamu vicdanının tartıştığı bazı soruların cevap bulması şarttır.

Bu bağlamda; Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96. maddesi gereğince Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını rica ederim.

"HAREKATI TEYİT SAĞLAMADAN MI BAŞLATTINIZ?"

Gara harekâtının bir amacının da 'teröristler tarafından kaçırılan vatandaşlarımız ile ilgili istihbaratı teyit etmek ve gerekli müdahalede bulunmak' olduğunu açıkladınız. Harekâtı tam teyit sağlamadan mı başlattınız?

Bu konuda deneyimli olan askeri çevrelerden edindiğimiz bilgiye göre harekât 'nokta tarzı rehine kurtarma' operasyonu tarzında yapılmalıydı. Halbuki sizin 'PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirmek, hudut güvenliğimizi sağlamak' şeklindeki beyanlarınızdan anlaşılmaktadır ki, siz aynı zamanda sınır dışında PKK’nın lojistik hatlarını kesme ve alan hakimiyeti tesis etme harekâtları da uygulamak istediniz.

"HAVA KUVVETLERİ'NİN GÜRÜLTÜSÜNÜ HİÇ DÜŞÜNMEDİNİZ Mİ?"

Bu bir çelişki değil mi? Bu durumda Hava Kuvvetleri'nin müdahalesinin çıkaracağı gürültünün mağaradaki PKK teröristlerini uyaracağını hiç düşünmediniz mi?

Harekâtın başladığını ifade ettiğiniz 10 Şubat 2021’de Sayın Erdoğan Türk milletine bir müjde vereceğini vaat etmiş, ancak bir müjde açıklaması yapılmamıştır. Söz konusu müjdenin Pençe Kartal-2 Harekâtı ile bir ilgisi var mıdır? Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı’na yanıltıcı bilgi verilmiş olabilir mi?

"ŞEHİTLERİMİZ İÇİN NEDEN 'SİVİL VATANDAŞ' İFADESİNİ KULLANDINIZ?"

Mağarada bulduğunuz asker ve memur şehitlerimiz için neden 'Sivil Vatandaşlar' ifadesini kullandınız? Böyle bir açıklama yapmanız, kaçırılan asker ve devlet memurları hakkında yaptığınız operasyonu yöneten olarak başarısızlığınızı gizlemek için miydi?

Şu an PKK'nın elinde 'zorla alıkonan' vatandaşlarımız var mı? Varsa ne zaman kaçırıldılar ve kaç kişiler?

Gara'da PKK tarafından infaz edilen asker şehitlerimiz ile ilgili açıklamayı neden siz veya Genelkurmay Başkanı değil de Malatya Valisi yaptı?

Bu operasyonun başarı ile yönetildiğini ve amacına ulaştığını düşünüyor musunuz?"

Çarşamba açıklanacağı söylenen müjdenin bu konuyla bir alakası var mıydı?

Operasyondan beklenilen elde edilemeyince mi açıklamadan vazgeçildi? Eğer böyle değilse açıklamaktan vazgeçilen müjde neydi? Yıllardır asker ve polislerimiz PKK’nın elinde rehinken mi terörist elebaşısının ve kardeşinin TRT’de mektubunu okutup röportajlarını yayınlattınız?

Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanının açıklamaları birbirinden niçin farklı? Koskoca MSB’nın bizzat yönettiği bir operasyonda bunca şehit verilmişken ortada büyük bir başarı varmış gibi açıklamalar da ne oluyor? Madem başarı var, niçin  şehit açıklamasını bir valiye yaptırıyorsunuz?

SELÇUK ÖZDAĞ DA TEPKİ GÖSTERDİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da konuyla ilgili sorularını sosyal medya hesabından sordu. Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Sn Süleyman Soylu, şehitlerimizin aziz hatırasına ve yakınlarının acılarına karşı azıcık hürmetiniz ve saygınız varsa bu milletetten özür dileyin ve istifa edin. Sokak ağzıyla açıklamalar yaparak  milletimizin temiz duygularını istismar etmeyi de bırakın.

Şehitlerimiz ölmüyor, el-Hak iman ettik ve dahi ilan ediyoruz. Şehitlerimiz ölmüyor evet, ama vatan evlatlarımızın kanı üzerinden siyaset yapan, ikbal devşiren ne kadar ikiyüzlü karanlık figür varsa, maalesef bu milletin umutlarını öldürüyor.

"BUGÜNE KADAR NİÇİN KURTARMADINIZ?"

PKK teröristleri tarafından şehit edilen masum vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, akraba ve yakınlarına da sabır diliyorum. Ve soruyorum; Yıllardır PKK’lı teröristlerin elinde rehin tutulan masumları, bugüne kadar niçin kurtarmadınız? Milletimizin bilmeye hakkı yok mu?

Terör belasını bile siyasetlerine şov malzemesi yaptığı iddia edilenlerin böyle bir operasyonda yine benzer kaygılar taşıyıp taşımadığını milletimiz ve her şeyden önce şehit yakınları öğrenmek istiyor. Çarşamba açıklanacağı söylenen müjdenin bu konuyla bir alakası var mıydı?

"ASKER VE POLİSLERİMİZ REHİNKEN Mİ ÖCALAN'IN KARDEŞİ TRT'DE RÖPORTAJ VERDİ?"

Operasyondan beklenilen elde edilemeyince mi açıklamadan vazgeçildi? Eğer böyle değilse açıklamaktan vazgeçilen müjde neydi? Yıllardır asker ve polislerimiz PKK’nın elinde rehinken mi terörist elebaşısının ve kardeşinin TRT’de mektubunu okutup röportajlarını yayınlattınız?

Genelkurmay ve MS. Bakanının açıklamaları birbirinden niçin farklı? Koskoca MSB’nın bizzat yönettiği bir operasyonda bunca şehit verilmişken ortada büyük bir başarı varmış gibi açıklamalar da ne oluyor? Madem başarı var, niçin şehit açıklamasını bir valiye yaptırıyorsunuz?

"MİLLETİN GAZINI ALMAK İÇİN 48 KİŞİ ÖLDÜRDÜK DİYORSUNUZ"

Yıllardır PKK'nın elinde rehin olan asker, polis vatandaşlarımızı kurtarmak için operasyon yapılıyor, 13 asker-polis yurttaşımızla birlikte 16 şehit veriyoruz, sonra milletin gazını almak için karşı taraftan 48 kişi öldürdük diyorsunuz.

Yetti artık, bin terörist öldürseniz ne olacak, bir tek Mehmetçiğimizin tırnağı yapmayanların sayısından bize ne. Bu asker ve polislerimizi niçin bugüne kadar kurtarmadınız? Sağ salim neden evlerine ailelerine kavuşturamadınız? Bırakın boş hamaseti bunun hesabını verin.

"BAŞKA ÜLKEDE OLSA SORUMLULAR YARGILANIR"

Eğer böyle kayıpların verildiği bir operasyon, başka bir ülkede olsa, sorumlu kişiler hakkında soruşturma başlatılır ve yargılanırlar. Bizim sorumluların ise bunu başarı gibi anlatması ise en hafif tabirle aymazlıktır. Bizdekiler, sorumsuz sorumlulardır!

Sn. Soylu’nun ikide bir dağda hepi topu 250-300 PKK’lı kaldı türünden açıklamalarının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. 2002’de nerdeyse bitmiş olan terör, devri iktidarınızda daha da semirdi. Hatta güney sınırımızın altında yüz binden fazla silahlı bir güce dönüştü.

"BOŞ HAMASETLERİNİZİ YÜKLENİN VE MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞÜN"

Havanda su dövmekten öteye geçmeyen, Karayılan’ı bin parçaya bölmek boynunum borcu türünden boş hamasetlerinizi yüklenin ve  milletimizin yakasından düşün. Sokak ağzı İle milletin bir süre gazını alıp tabanınızı konsolide edebilirsiniz.

Lakin milletimiz bu masallara inanmıyor artık. Yıllardan beri bir tek PKK liderini ele geçirememişsiniz kalkıp teröristin birini yakalarsak parça pincik edeceğiz diyorsunuz. Devlet mi yönetiyorsunuz yoksa bir grup kafadar bir araya gelip hamaset mi yarıştırıyorsunuz?

Pek umursayacağınızı sanmıyorum ama yine de sizi ciddiyete davet ediyorum. Her konuda olduğu gibi terörle mücadele konusunda da, bir şey yapmak yerine yapıyormuş gibi görünmek ve bunun piarını yapmak sizlerde bir siyaset tarzı haline gelmiş maalesef."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN