Açık lise ek sınav kayıtları ne zaman? 2019 AÖL ek sınav başvuru tarihleri

Açık lise ek sınav kayıtları ne zaman? 2019 AÖL ek sınav başvuru tarihleri

Açık lise ek sınav kayıtları ne zaman? 2019 AÖL ek sınav başvuru tarihleri merak ediliyor. Üniversite sınavından sonra üniversiteye kayıt hakkı kazanan ancak liseden mezun olamayan öğrenciler AÖL ek sınavlarına girerek mezun olabilecek. İşte detaylar...

Açık lise ek sınav kayıtları ne zaman? AÖL ek sınav başvuru tarihleri araştırılıyor. AÖL ek sınav için başvurular 29 Temmuz'da alınmaya başlayacak.

MEB'e (Milli Eğitim Bakanlığı) bağlı Açık Öğretim Lisesi (AÖL), Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerinden, dönem sonlarında yapılan sınavlar sonucunda mezun olamayan ve herhangi bir yüksek öğretim kurumuna kayıt hakkı kazananlar için ek sınav yapılacak. Bu sayede liseden mezun olarak istedikleri üniversite bölümünü tercih edebilecekler.

MEB tarafından onaylanan ek sınav tarihleri netleşti. Peki, Açık lise ek sınav kayıtları ne zaman? 2019 AÖL ek sınav başvuru tarihleri ne zaman? Açık lise ek sınav başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

AÇIK LİSE EK SINAV KAYITLARI NE ZAMAN? AÖL EK SINAV BAŞVURU TARİHİ

29 Temmuz - 1 Ağustos 2019 - 2019 AÖL ek sınav için başvuru tarihleri

29 Temmuz - 1 Ağustos 2019 - Ek sınav için ders seçimi tarihi

AÖL EK SINAV TARİHİ

31 Ağustos - 01 Eylül 2019: Dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin katılabileceği ek sınav tarihi

AÖL EK SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılmayacağından dolayı; öğrencilerin ek sınava girebilmesi için katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek, öğrencilik durumlarını Ek Sınav için aktif hale getirmeleri ve sınav merkezlerinden birini seçmeleri gerekli.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olmalı

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olmalı

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

* Ortak derslerin tamamı başarılı veya muaf olmalı, (Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım derslerinden muafiyet yoktur. Bu nedenle mutlaka başarılı olmalı.)

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN