Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav tarihleri belli oldu! MEB AÖL sınav takvimi

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav tarihleri belli oldu! MEB AÖL sınav takvimi

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav tarihleri merak ediliyordu. Konu ile ilgili MEB'den açıklama geldi. MEB'in AÖL 1. dönem sınav takvimi açıklamasına göre sınavlar 7-8 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Peki sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

2019- 2020 eğitim-öğretim dönemi açık öğretim lise (AÖL) ilk kayıt ve kayıt yenileme süreçleri geçtiğimiz günlerde bitmişti. Öğrenciler sınavların ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyordu. Açık öğretim lisesi (AÖL) sınav tarihlerini haberimizden öğrenebilirsiniz…

AÖL 1. DÖNEM SINAV TARİHİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı 2019-2020 iş takvimine göre; AÖL 2019-2020 eğitim dönemi, 1. dönem sonu sınavları 07- 08 Aralık 2019 tarihlerinde uygulanacak.

Sınava giriş yerleri için henüz bir açıklama yapılmadı. AÖL sınav yerlerinin 4 Aralık 2019 tarihinde erişime açılması bekleniyor.

SINAVA GİRİŞTE GEREKLİ BELGELER

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı

Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı)

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrenciler geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklar.

SINAV MERKEZİNİN BELİRLENMESİ

MEB'den sınav merkezlerinin belirlenmesi ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"Sınav bölgesi ile adres bilgileri farklı olup adres bilgilerini değiştiren öğrenci sınav merkezini değiştirmiş olmaz. Bu nedenle öğrencinin mutlaka sınav merkezini kontrol ederek sınava girmek istediği merkezi seçmesi ve doğruluğundan emin olması gerekmektedir.

Sistemde, sınav giriş yerini değiştirmek isteyen öğrenciler, “Bilgi Düzenleme” menüsü altındaki “Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi” seçeneğini, Adres bilgilerini güncellemek veya değiştirmek isteyenler “Bilgi Düzenleme” menüsü altındaki “Adres Bilgileri” seçeneğini kullanabilir.

Adres bilgilerinizi değiştirmeniz sınav merkezinizin de değişeceği anlamına gelmez. Bu nedenle sınav merkezinizi mutlaka sistemde “Sınav Bölgesi İrtibat Merkezi” seçeneğinden kontrol ediniz ve değişmesi gerekiyorsa değiştiriniz.

Mezun olan öğrencilerimizin diplomaları adres ilindeki Koordinatör Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. Adres bilgilerinizi güncellerken bu durumu dikkate almanız yararınıza olacaktır."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN