Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Fortuna Sittard hangi ülkenin takımı? Fortuna Sittard hangi ülkenin takımı?

Acun Ilıcalı'nın satın aldığı Fortuna Sittard hangi ülkenin takımı? Fortuna Sittard hangi ülkenin takımı?

'Acun Ilıcalı Fortuna Sittard'ı aldı mı?', 'Acun Ilıcalı Fortuna Sittard'ın başkanı mı olacak?' sorularının yanıtları bir süredir merak edilirken, Survivor 2020 yarışmasının finalinde açıklama yapan Acun Ilıcalı, "Fortuna Sittard maceramız başladı. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Satın almanın ne boyutta olduğu, ortaklık mı yoksa sahiplik mi düzeyinde olduğu henüz bilinmiyor. Acun Ilıcalı'nın açıklamasının ardından Fortuna Sittard'ın Instagram hesabının 20 bin olan takipçi sayısı 100 bini geçti. Detaylar haberimizde...

'Fortuna Sittard nerenin takımı, hangi ligde oynuyor?', 'Acun Ilıcalı hangi takımı aldı?' sorularının yanıtları internette araştırlıyor. 2016 yılında Türk iş insanı Işıtan Gün tarafından satın alınan Fortuna Sittard futbol kulübünün yeni sahiplerinden biri de Acun Ilıcalı oldu. TV8'in patronu geçen hafta yaptığı açıklamada, "Fortuna Sittard maceramız başladı" sözleriyle futbol dünyasına resmen adım attı. Fortuna Sittard'ın hangi ülke ve ligde oynadığı merak ediliyor. İşte detaylar...

FORTUNA SITTARD HANGİ ÜLKENİN TAKIMI VE HANGİ LİGDE OYNUYOR?

Fortuna Sittard futbol kulübü, Hollanda'nın en üst futbol ligi olan Eredivisie'da mücadele ediyor. 2019-20 sezonu iptal edilen 18 takımlı Hollanda'da Fortuna Sittard, ligi 16. sırada tamamladı. Kulübün kadro değerinin ise 13 milyon euro civarında olduğu tahmin ediliyor.

ACUN ILICALI FORTUNA SITTARD'I ALDI MI?

Medya patronu ve yapımcı Acun Ilıcalı, Survivor geçen hafta ekranlara gelen 2020'nin final günü yatığı açıklamada, "Fortuna Sittard maceramız başladı. Hayırlı olsun" sözlerine yer verdi. Ilıcalı, 'macera'nın detaylarına değinmedi.

Öte yandan Spor yorumcusu Raşit Altun, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Acun Ilıcalı, başkanlığını Türk iş insanı Işıtan Gün'ün yaptığı Hollanda Ligi Eredivisie takımlarından Fortuna Sittard'ı satın aldı" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca, Acun Ilıcalı'nın Fortuna Sittard'ın 3-4 milyon dolar borcunu karşıladığını söyledi.

YENİ ORTAKLIK HOLLANDA'DA NASIL KARŞILANDI?

Acun Ilıcalı'nın Fortuna Sittard açıklaması, Hollanda'nın en güney ucunda, Belçika ve Almanya sınırında bulunan yaklaşık 38 bin nüfuslu Sittard kentinde heyecan yarattı.

Eski bir madenci kenti olan Sittard, 1990'lardan itibaren kömür madenlerinin kapatılması nedeniyle işsiziliği yoğun biçimde hisseden bölgelerden biri. Kentin, 1968 yılında kurulan futbol takımı Fortuna Sittard da, geçtiğimiz yıllarda bu ekonomik sıkıntılardan etkilenen kurumlardan biriydi.

Hollanda 2. Ligi'nde mücadele eden Kulüp, 2016 yılında Türk iş insanı Işıtan Gün tarafından satın alındıktan sonra, 2018 yılında Hollanda Futbol 1. Ligi'ne (Eredivisie) yükseldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle 26. haftada iptal edilen 2019 - 2020 sezonunda istediği başarıyı elde edemeyen yeşil sarılı kulüp, 18 ligin bulunduğu ligi 16. sırada tamamladı. Fortuna Sittard, 2020 - 2021 sezonunda Eredivisie'de mücadele edecek.

Ancak zaten geçen yıl yeterli düzeyde transfer yapamadığı belirtilen kulüp, koronavirüs salgını nedeniyle stadyumların kapatılması yüzünden, diğer birçok takım gibi ekonomik olarak daha da geriledi.

KULÜPLER İFLASIN EŞİĞİNDE

Hollanda'da futbol sektörünün geçen ayki zararının 400 milyon eurodan fazla olduğu tahmin ediliyordu. Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB) Başkanı Eric Gudde'ye göre, birçok takım, bu kriz nedeniyle batma tehlikesiyle karşı karşıya.

KNVB Başkanı, Hollanda medyasına verdiği demeçte, zaten durumu kötü olan futbol kulüpleri için koronavirüs krizinin son darbe olduğunu belirterek, "Birçok kulübün bu krizden kurtulamayarak iflas etmesinden korkuyorum" demişti.

Böyle bir ortamda, Acun Ilıcalı'nın satın alma girişimi, Hollanda 1. Futbol Ligi'nde (Eredivisie) kümede kalma mücadelesi veren Fortuna Sittard için büyük umut oldu.

INSTAGRAM HESABINDA PATLAMA YAŞANDI

Ilıcalı'nın, Salı akşamı kendi televizyon kanalında yaptığı, "Hollanda'da Fortuna Sittard maceramız başladı. Hayırlı olsun diyorum" açıklaması üzerine Fortuna Sittard'ın resmi Instagram hesabı, takipçi patlaması yaşadı. Kulüp, kısa sürede 100 bin takipçiyi geçti.

KULÜBÜN BAŞKANI ACUN ILICALI MI OLACAK?

Ilıcalı'nın, Fortuna Sittard'a hangi koşullarda ortak olduğuna ilişkin resmi bir açıklama henüz yok. Hollanda medyasına göre, Ilıcalı kulübün en az yüzde 25'ine sahip olacak.

2016'da satın aldığı kulübü, 2. ligden Eredivisie'ye taşımayı başaran Işıtan Gün, Fortuna Sittard'ın büyük ortağı olarak kalmaya devam edecek.

YENİ ORTALIK İÇİN FEDERASYONUNUN ONAYI BEKLENİYOR

Yeşil-sarılı ekip, futbolcu transferi için sadece 2,7 milyon euro ayırabildi. Kulüp, Ilıcalı'nın hisse alımıyla kasaya girecek olan sıcak para ile nefes alıp, yeniden toparlanmak istiyor.

Yerel medyaya göre, şu anda Fortuna Sittard yönetimi, Ilıcalı'nın ortaklığı konusunda Hollanda Futbol Federasyonu'na sunacağı belgeleri hazırlamakla meşgül. Ilıcalı'nın kulüp hisselerinin yüzde 25'i ya da daha fazlasına sahip olabilmesi için, federasyonun onayı gerekiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE YAKINLIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Hollanda spor medyası, Acun Ilıcalı'yı, ülkenin önde gelen Televizyon yapımcısı John de Mol'a benzetiyor. De Mol, Ilıcalı'nın bugüne kadar yaptığı birçok televizyon programının lisansına sahip bir isim.

Hollanda medyası, Ilıcalı'nın, popüler televizyon programlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oldukça iyi ilişkiler kurduğuna işaret ediyor.

Ilıcalı'nın başta Mesut Özil olmak üzere çok sayıda futbolcu ile dostluğunun da, futbol kulübü sahibi olması durumunda işine yarayacağına vurgu yapılıyor.

HOLLANDA KULÜP SATIN ALMAK ZOR DEĞİL

Başkan Işıtan Gün, Hollanda Ligi'nde altyapıya en fazla önem veren takımlardan biri olduklarını söylüyor.

Fortuna Sittard taraftar forumlarına göre, Ilıcalı ile birlikte takımın hedefi, Avrupa genelinde yeni yıldızlar keşfederek bunları futbola kazandırmak ve transfer gelirleri ile kulübün daha güçlü hale gelmesini sağlamak olacak.

Vergilerin yüksekliği ve para akışının sıkı kontrolü nedeniyle, futbol kulübü sahibi olmak Hollanda'da çok da avantajlı bir yatırım olarak görülmüyor. Talep azlığı nedeniyle, diğer birçok ülkeye göre futbol kulübü satın almak Hollanda'da daha kolay.

IŞITAN GÜN KİMDİR?

Işıtan Gün, Kadıköy Anadolu Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi ve City University New York eğitimi sonrasında İstanbul ve New York'ta enerji sektöründe finans ve iş geliştirme alanlarında üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Ünal Aysal döneminde Galatasaray'ın iş geliştirme direktörü ve finans sorumlusu olarak görev yaptı. Halen Transtürk Holding başkan yardımcısı olarak savunma, teknoloji ve arge alanında yatırımlarını yönetiyor.

Galatasaray'ın eski profesyonel yöneticisi Işıtan Gün, ortaklarıyla birlikte bugüne kadar yurtdışında bir Türk yatırımcının yapmış olduğu en büyük futbol yatırımını yaptı. Işıtan Gün, 2017'de Hollanda'nın ilk profesyonel futbol kulübü Fortuna Sittard'ı ortaklarıyla satın aldı.

ACUN ILICALI KİMDİR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN