Adet gecikmesine ne iyi gelir? Adet gecikmesi neden olur?

Adet gecikmesine ne iyi gelir? Adet gecikmesi neden olur?

Adet gecikmesi kadınlarda sıkça görülen bir sağlık sorunudur. Adet gecikmesi gebelik dışında birçok nedene bağlı olur. Evinizde uygulayacağınız basit yöntemlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Adet gecikmesi, hemen hemen her kadının başına gelebilen ve kişinin hormonlarını alt üst eden bir durumdur. Adet gecikmesi yaşandığında akla ilk gebelik gelir ancak bu duruma birçok başka rahatsızlıklar neden olabilir. Evinizde uygulayabileceğiniz doğal ve basit yöntemlerle bu durumu hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

ADET DÜZENSİZLİĞİ

Yapılan araştırmalara göre her 4 kadından 1’i adet düzensizliği yaşıyor. İki adet arasındaki süre 21 ile 35 güne kadar değişiyor. Genellikle 29-30 günde bir görülen adet 35 gün geçmesine rağmen görülmemişse adet gecikmesi olarak kabul ediliyor. Adet gecikmesi yaşanınca akla ilk gebelik geliyor ancak bu duruma birçok rahatsızlık neden olabiliyor.

19-11/27/adet-gecikmesijpgg.jpg

NEDENLERİ

Gebelik,
Düşük vücut ağırlığı,
Obezite,
Polikistik over sendromu,
Kronik hastalıklar,
Tiroid sorunları,
Erken menopoz,
Yorgunluk,
Stres,
Ağır egzersizler,
Yaş,
Kullanılan bazı ilaçlar,
Bazı hastalıklar,
Aniden kilo almak ya da vermek.

NASIL GEÇER?

Yoga rahim ve kasık bölgesindeki kasların rahatlamasını sağlayacaktır. Özellikle bağdaş kurarak yapacağınız hareketler, adet gecikmenizi ve sancınızı hafifletecektir.

Dirsekleriniz ve dizlerinizi yere, belinizi de yukarı kaldırıp indirmeniz rahim kaslarınızı güçlendirecektir. Aynı zamanda bu hareket yumurtalık bölgenizi de rahatlatacaktır.

Bir duvardan destek alarak vücudunuzu topuklarınızın üzerinde yukarı kaldırın ve 10 saniye bekleyin. Bu hareketle bacak ve kasıklarınız gerilecek rahim bölgenizde genişleme olacaktır.

Yüzüstü uzanın ve bacaklarınızı geriye doğru bükün. Böylece kan dolaşımınız hızlanacaktır. Bu durum adet sökülmesine yardımdı olur.

SAĞLIKLA İLGİLİ TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Maydanoz: Maydanoz suyu adet düzenlemesine yardımcı olur. Her gün 1 bardak maydanoz suyu içerek adet düzeninizi sağlayabilirsiniz.

Rezene: Rezene tohumları adet düzenine faydalıdır. 2 çay kaşığı rezene tohumlarını bir bardak suya koyun ve ardından suyu süzerek için.

Tarçın: Hem adet düzenini sağlar hem de adet kramplarını hafifleten tarçını ister çayını için isterseniz de yiyeceklerinizin üzerine katarak tüketin.

Nar suyu: 1 bardak taze sıkılmış nar suyu adet döngünüzü normale sokacaktır.

Kabak çekirdeği: Hormonları dengeleyen kabak çekirdeği, adet döngüsünü düzene sokar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN