Ses kısıklığı nasıl geçer? Ses kısıklığına ne iyi gelir?

Ses kısıklığı nasıl geçer? Ses kısıklığına ne iyi gelir?

Ses kısıklığı, herkesin hayatı boyunca en az bir kere yaşadığı sağlık problemidir. Ses kısıklığı, boğazda kuruluk ve kaşıntıya neden olur. Kişinin ihmal etmemesi gereken ses kısıklığına evde yapabileceğin yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Ses kısıklığı, hemen hemen herkesin başına gelmiştir. Kişinin ses tellerindeki sorundan kaynaklanan geçici bir durumdur ancak ciddi sağlık sorunlarının nedeni de olabilir. Ses kısıklığı yaşayan kişiler bu durumun neden olduğunu ve nasıl geçeceğini merak ediyor. İşte tüm bilgiler…

NEDEN OLUR

Üst solunum yollarında ortaya çıkan bir enfeksiyonun sonucu olan ses kısıklığı, çoğu zaman geçicidir. Kısa sürede kaybolur. Ancak gırtlak kanserinin sonucu da olabilir. Ses kısıklığı nedenleri şöyle;

Alkol ve sigara kullanımı
Ses tellerinin aşırı kullanımı
Ses tellerindeki kistler
Boğaz, tiroid, gırtlak veya akciğer kanseri
Erkeklerde ergenliğe geçiş
Alerji
Reflü

19-11/26/ses-kisikligijpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Sigara içen kişilerin sigarayı bırakması gerekir.
Ses tellerinin tahrişini önlemek için sesin dinlendirilmesi gerekir. Sesin aşırı kullanımı ses tellerinde kanamaya neden olabilir.
Üst solunum yolu enfeksiyonları için tedavi yapılırsa şikayetler azalır.
Reflü, tiroid veya alerjiye bağlı tedaviler yapılmalıdır.
Ses tellerinde travma, gırtlak kanseri ve kistler için ameliyat olunabilir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Gargara yapın: Ses kısıklığı için 1 su bardağı ılık suya yarım çay kaşığı tuz ekleyin. Boğazda rahatlama hissedilene kadar gargara yapın.

Pastil kullanın: Boğazdaki ağrıyı hafifleten, boğazı nemlendiren ve öksürüğü azaltan pastiller ses kısıklığına faydalıdır.

Bulunduğunuz ortamı nemlendirin: Kuru hava ses tellerinde iltihaplanmaya neden olur. Bu durum kışın daha sık görülür. Bu nedenle kalorifer üzerine 1 bardak su koymak ya da buhar makinesi kullanmak ortamı nemlendirecektir.
Ballı papatya çayı için: Papatya bağışıklık sistemini güçlendirmeye faydalıdır. Ses kısıklığına iyi gelecektir.

Elma sirkesi: 1 çay bardağı suya, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Üzerine 1 çay kaşığı bal koyun. Bu karışımı günde 2-3 kez için.

Zencefil: Taze zencefil kökünü soyarak rendeleyip içeceklerinize katabildiğiniz gibi zencefili demleyip çay yaparak da tüketebilirsiniz. Zencefil, kuru öksürüğü bastırır ve ses kısıklığına iyi gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN