Varis nasıl engellenir? Varise ne iyi gelir?

Varis nasıl engellenir? Varise ne iyi gelir?

Varis, toplardamarların deri altında mavi renkte görülmesidir. Varis bacaklarda ağrıya, yorgunluğa ve şişliğe neden olur. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu rahatsızlığınızı engelleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Varis, bacaklardaki toplardamarlarda çeşitli nedenlerle ortaya çıkan yapısal bozukluklardır. Varis, ciddiye alınması gereken bir problemdir. Erken aşamada fark edilirse cerrahi müdahaleye gerek kalmayabilir. Evinizde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle bu hastalığınızı engelleyebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

VARİS NASIL OLUŞUR?

Varis, toplardamarların şişmesidir. Şişen damarlar hem kötü bir görüntüye neden olur hem de ağrı yapar. Varis; toplardamar genişlemesi ve kılcal damarlardaki problemler sonucu ortaya çıkar. Toplardamar genişlemesi bacakta yaralara neden olmaktadır. Toplardamar genişlemesi genellikle ayakta çalışan kişilerde görülmektedir. Ayakta çok kalmak basınca neden olur ve kan damarlarda sıkışır. Varisin bir diğer nedeni olan kılcal damar kanamaları ince ve güçsüzdür.

19-11/27/variss.jpg

NASIL GEÇER?

Sıcaktan uzak durun: Damarlar sıcakta genişler. Güneş altında uzun süre vakit geçirmek, sıcak su ile banyo yapmak varis oluşumunu hızlandırır. Bu nedenle duşta yıkandıktan sonra bir süre soğuk su masajı yapmak varis gelişimini engelleyecektir.

Kilo verin: Kilo alımıyla birlikte karın içi yağ miktarı artar ve böylece bacaklardaki toplardamar akımı bozulur. Fazla kiloların verilmesi varisleri önleyecektir.

Yanlış ayakkabı seçiminden kaçının: Sürekli topuklu ve babet ayakkabı giyilmesi, bacak kaslarını olumsuz etkileyecektir. Bacak kasları tam olarak kullanılmadığı için toplardamarlar kaslar tarafından yeterince sağılamaz ve toplardamar akımı yavaşlar.

Varis çorabı giyinin: Masa başı çalışanlar, sürekli sabit ayakta çalışanlar için varis çorabı kullanımı bacaklardaki kan göllenmesini engelleyecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Ekinezya: Bağışıklık sistemini güçlendiren ekinezya, iltihabı azaltarak varisli damarlardaki ağrıyı azaltır.

Maydanoz suyu: Bir miktar maydanozu bir bardak kaynar su içerisine atın ve 15 dakika kaynatın. Ardından süzerek için. Maydanoz suyu, vücuttaki sıvı tutulmasını ve iltihaplanmasına iyi gelecektir.

Adaçayı: Bir bardak kaynamış su içerisine adaçayı yapraklarını ekleyin bir süre kaynatın. Bu çayı haftada 3 kere 2 bardak için. Damarlardaki iltihaplanmayı azaltan adaçayı, fazla sıvının yok edilmesini sağlar.

Hamamelis: Dolaşımı destekleyen hamamelis, tutulan sıvının uzaklaştırılmasını sağlar. Kılcal damarları güçlendirir ve kanın geri dönüş akışını kolaylaştırır. Hamamelis çayını günde 2 kez içerek varislerinizi hafifletebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN