Göz şişkinliği nasıl geçer? Göz şişkinliğine ne iyi gelir?

Göz şişkinliği nasıl geçer? Göz şişkinliğine ne iyi gelir?

Göz şişkinliği, göz kapağının ince yapılı olmasından ötürü birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkar. Göz şişkinliği genellikle yazın ve sabahları daha sık görülür. Evinizde uygulayacağınız basit yöntemlerle bu rahatsızlığınıza çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Göz şişkinliği kadın erkek demeden hemen hemen herkesin başına gelmektedir. Göz şişkinliği, uykusuzluk, kullanılan kozmetik ürünler, alkol gibi nedenlerle olmaktadır. İlaç kullanmak istemeyen kişiler için evlerinde uygulayabilecekleri doğal yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Alerji,
Göz kapağı iltihabı,
Arpacık,
Gözün kızarması,
Zona,
Çeşitli göz yaralanmaları,
Göz çukurunda meydana gelen enfeksiyonlar,
Göz etrafındaki yağlı kistler,
Kontak lens kullanımı,

19-11/26/goz-siskinlligi.jpg

NE İYİ GELİR?

Soğuk su: Göz kapaklarını soğuk su ile yıkamak göz şişkinliğine iyi gelir.

Uyku: Gözlerde şişkinliğin nedenleri arasında uykusuzluk ya da çok uyumak da vardır. Göz sağlığınız açısından düzenli uyumaya dikkat edin.

Sigara: Sigara, göz şişkinliğine neden olur. Bu nedenle sigaradan ve sigara içilen ortamdan uzak durmanız da fayda olacaktır.

Dinlenmek: Sürekli bilgisayar başında çalışan kişiler, gün içerisinde sık sık gözlerini kapatıp dinlendirerek göz problemlerini önleyecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Spor: Göz şişkinliği, toksinlerin göz havuzunda toplanmasından kaynaklanıyorsa spor yaparak bu toksinleri atabilirsiniz.

Sarı yonca: 5 dakika boyunca kaynattığınız sarı yonca ile gözlerinizi yıkayın. Sarı yonca, gözlerinizi rahatlatacaktır.

Poşet çay: Sıcak su içerisine sokup çıkarttığınız poşet çayı soğuttuktan sonra gözlerinizin üzerine koyun. Çay, gözlerinize iyi gelecektir.

Süt: Soğuk süte batırdığınız pamukla gözlerinize kompres uygulayın. Süt, gözlerinizdeki şişliği indirecek ve göz kapağı çevresini kontrol altına alacaktır.

Buz: Göz şişkinliğinde 2 kalıp buzu göz kapağınıza tutmanız şişkinliğinizi hafifletecektir.

Salatalık: Dilimlediğiniz salatalıkları gözlerinizin üzerine koyun ve bir süre bekleyin. Salatalık, göz kapaklarınızı rahatlatacaktır.

Patates: Çiğ patatesi ezin ve bir bezle birlikte gözlerinizin üzerinde bir süre bekletin ve arından yıkayın. Patatesi gözlerinizi rahatlatacaktır.

Metal kaşık: Buzdolabında iyice soğuttuğunuz metal kaşığı, göz çevrenize uygulayın. Böylece kan akışınız hızlanacak ve gözleriniz dinlenecektir.

Bal: 1 kaşık balı gözünüze sürün ve bir süre bekleyin. Ardından yüzünüzü yıkayın. Bal, göz şişmesini durduracaktır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN