Saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesi nasıl geçer?

Saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesi nasıl geçer?

Saç dökülmesi, hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen çeşitli faktörlerin etkili olduğu bir sağlık problemi. Erkeklerde daha yaygın görülen saç dökülmesi, yapılacak bazı yöntemlerle önlenebilir. Peki saç dökülmesi neden olur ve nasıl geçer? İşte bilmeniz gerekenler…

 

Saç dökülmesi; mevsimsel değişiklikler, çeşitli hastalıklar ve doğumun ardından görülen özellikle erkeklerde öz güven eksikliğine bile sebep olabilen bir sağlık sorunudur. Saç dökülmesi yaşayan kişiler, neden saçlarının döküldüğünü merak ediyor. İşte tüm bilgiler…

SAÇ DÖKÜLMESİ

Saç dökülmesi kadınlarda ve erkeklerde görülen, stres, depresyon, beslenme şekilleri, genetik özelliklerin neden olduğu bir sorundur. Kişiler tarafından göz ardı edilir ancak vücutta bazı vitaminlerin eksikliği ya da bir hastalığın sebebi olabilir. Saçlar tamamen kaybedildiğinde saç ekimi uygulaması yapılabilir.

19-11/25/sac-dokulmesipngg.png

SEBEPLERİ

Kalıtsal faktörler: En sık saç dökülmesi tipidir. Erkeklerde alında bulunan saç çizgisi geriye doğru çekilir ve saçlı deri tepe kısmından açılmaya başlar. Kadınlarda ise tepeden çevreye doğru saçlarda seyrelme görülür.

Hormonal değişimler: Doğum sonrası meydana gelen saç dökülmelerinin nedeni hamilelik hormonunun sona erip östrojen hormonunun başlamasıdır. Doğum dışında menopoz sürecinde de saç dökülmesi görülür. Birkaç aya kadar yoğun saç dökülmesi normaldir ancak devamında mutlaka doktora görünülmelidir.

Kullanılan ilaçlar: Tansiyon, kalp hastalıkları, depresyon için kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak saç dökülmesi görülebiliyor.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yetersiz beslenme: Yanlış yapılan diyetler saçlarda güçsüzlüğe ve dökülmelere neen olabiliyor.

Saçkıran: Saçlı deride oval şekilde görülür. Kalıcı kelliğe neden olmaz ancak kalıtsal özellikler, stres ve enfeksiyonun neden olduğu belirtilmiştir.

Vitamin eksikliği: Demir eksikliği saç dökülmesine neden olur. Öte yandan yüksek dozda alınan A vitamini de saç dökülmesine neden olur.

NE İYİ GELİR?

Soğan kürü
5 yemek kaşığı soğan suyunu 1 yemek kaşığı bal ile karıştırıp macun kıvamına getirin. Saç derisine sürüp sabaha kadar bekletin.

Sarımsak kürü
1 yemek kaşığı sarımsak suyunu 1 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Saçlı deriye sürdüğünüz bu karışımı yaklaşık yarım saat bekletin.

Zeytinyağı kürü
2 yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ve saç derinize sürün. 20 dakika bekletip yıkayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN