Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısına ne iyi gelir?

Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısına ne iyi gelir?

Baş ağrısı kadın erkek demeden hemen hemen herkesin başına gelebilen bir sağlık sorunudur. Baş ağrısı kimi zaman çok şiddetlidir ve kişinin yaşam kalitesini düşürür. Böyle zamanlarda ilaç kullanmak istemeyen ve bitkisel yollarla tedavi olmak isteyen okuyucularımız için neler yapabileceklerini açıkladık. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Baş ağrısı hemen hemen herkesin başına gelebilen ve günlük hayatta en çok karşılaşılan sağlık problemlerindendir. Baş ağrısı ne zaman geleceği belli olmaz ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Bu problemle karşılaşan kişiler için basit malzemelerle hazırlayacakları uygulamaları sıraladık.

NASIL GEÇER?

Su için: Susuz kalmak baş ağrısına neden olmaktadır. Gün içerisinde 2.5-3 litre su içmeniz baş ağrılarınızı hafifletecektir.

Evde sarı ampul kullanın: Evinizde beyaz ampul kullanmanız baş ağrısına neden olmaktadır. Bu ampulleri sarı ile değiştirin. Çok yakından televizyon izlememeniz ve baş ağrısı sırasında dışarıdaysanız güneş gözlüğü takmanız iyi olacaktır.

Buz uygulaması: Baş ağrısı sırasında şakak ve alnınıza buz koymanız faydalı olacaktır. Buz ağrı kesici etkisi gösterecektir.

Masaj: Masaj baş ağrısının etkisini azaltan bir uygulamadır. Şakak bölgelerine, alnın tam ortasına, kaş ve burun ortasına, ensede kafa kemiğinin başladığı yere 10 dakika masaj yapmak ağrıya iyi gelecektir. Propolis kremi ile masaj yapmanız, ağrınız da daha etkili olacaktır.

Gürültü: Baş ağrısı yaşayan kişiler genellikle gürültüden rahatsız olur. Çünkü sesli ortam ağrıları tetikler. Bu nedenle sessiz ortam ağrıları hafifletecektir.

19-11/25/basagrisipngg.png

NE İYİ GELİR?

Kahve: Ağrı kesici etkisi sayesinde kahve, baş ağrısının erken seviyelerinde etkili olabilir. Ancak çok fazla tüketmemeye dikkat edin.

Fesleğen: Kas gevşetici özelliği sayesinde fesleğen yağı, baş ağrılarına iyi gelmektedir.

Keten tohumu: Vücuttaki iltihapları azaltan keten tohumu, baş ağrılarını da hafifletici özelliği bulunmaktadır.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Nane: Ferahlatıcı etkisi sayesinde nane, vücuttaki kan akışını hızlandırarak baş ağrılarına iyi gelmektedir. Öte yandan nane, sinüsleri açar ve kan dolaşımını hızlandırır.

Lavanta: Kaynamış suya damlatacağınız birkaç damla lavanta yağının buharını koklamak baş ağrılarınız için doğal bir tedavi yöntemi olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken lavanta yağının direkt ağız yoluyla alınmaması gerektiğidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN