Bacak ağrısı neden olur? Bacak ağrısı nasıl geçer?

Bacak ağrısı neden olur? Bacak ağrısı nasıl geçer?

Bacak ağrısı; sinir, damar, romatizmal hastalıklar veya fazla kilodan kaynaklanabilir. Bacak ağrısı kadın erkek demeden hemen hemen herkesin başına gelebilen bir ağrıdır. İlaç kullanmak istemeyenler için evlerinde yapabilecekleri basit yöntemlerle bu ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Bacak ağrısı, kişinin yaşam kalitesini düşüren ve sıklıkla görülen eklem ağrılarındandır. Bacak ağrısı, genellikle önemsenmez ancak bu rahatsızlık başka hastalıkların nedeni olabilir. Bu rahatsızlığı yaşayan kişiler internetten dertlerine çare arıyor. İşte yapmanız gerekenler…

NEDENLERİ

Eklem problemleri: Diz ekleminde olan sorunlarda ağrı, yürüme ve ayakta durmayla artar. Kalça ekleminde olan ağrılar kişinin yürümesi ile artar. Kalça ekleminden kaynaklanan sorunlarda ağrı femur ve kasık bölgesinde hissedilir. Belden kaynaklanan sorunlarda ise ağrı kalçada hissedilir. Masa başı çalışan kişilerde genellikle iç bacak ağrısı yaşanmaktadır. Öte yandan büyüme, ve yorgunlukta kişi de bacak ağrısına neden olur.

Huzursuz bacak sendromu: Huzursuz bacak sendromu, sinir sistemi hastalıklarındandır. Bacağı sürekli hareket ettirme isteği ve bacaklarda seğirmeler meydana gelir. Bu ağrılar bacağın hareket ettirilmesiyle sona erer.

Damar sertliği: Damar sertliği, damarlardaki iltihap ve tıkanıklık bacaklarda ağrıya neden olmaktadır. Toplardamar tıkanıklığında kişinin bacaklarında ağrı ve şişlik görülür. Atardamar tıkanıklığında ise bacaklarda morluk görülmektedir.

19-11/23/bacak-agrisi-neden-olur-2.jpg

Bel fıtığı: Bel fıtığı ağrıları genellikle bacaklarda hissedilir. Bacaklarda güçsüzlük ve ağrı şikayetleri kişinin ağır bir yük kaldırması sonucu ortaya çıkar.

Sinir sıkışması: Siyatik sinirinin sıkışması sonucu bacaklarda ağrı görülmektedir. Bu ağrı genellikle sinirlerin aşırı baskı altında kalmasından kaynaklanır. Öte yandan şeker hastalarında da sinir sisteminden kaynaklanan ağrılar görülmektedir. Bu ağrılar genellikle yanma ve karıncalanma şeklindedir.

Gebelik: Gebelik döneminde alınan kilolar, bacak ağrılarına neden olmaktadır.

BİTKİSEL TEDAVİ

Bacak ağrılarınızı limonla geçirebilirsiniz. Ağrıyan bacaklarınızı limonla ovalamanız ağrılarınıza iyi gelecektir. Islatılmış ve yumuşamış ısırgan otunu bacağınıza sarıp 1 gece bekletmeniz de bacak ağrılarınıza iyi gelecektir. Bacak ağrılarını önlemek için yapılan bitkisel tedavilerden biri de lahanadır. Lahanayı sıcak suda bekletip yumuşadıktan sonra bacağınıza sarmanız ağrılarınıza iyi gelecektir

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN