Eklem ağrıları nasıl geçer? Eklem ağrılarına ne iyi gelir?

Eklem ağrıları nasıl geçer? Eklem ağrılarına ne iyi gelir?

Eklem ağrıları genellikle bilek, diz, omuz ve kalçada oluşan ve kişinin yaşam kalitesini düşüren ağrılardır. Yanlış hareket veya kilonun neden olduğu eklem ağrıları hemen hemen herkeste görülmektedir. Bu ağrıları doğal yöntemlerle hafifletmek mümkün. İşte tüm bilgiler…

Eklem ağrıları kadın ve erkeklerde hemen hemen her yaşta görülen ağrılardır. Eklem ağrılarında ağrının yanı sıra vücutta uyuşma, şişme veya karıncalanma da görüşmektedir. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Eklem ağrıları genellikle yaşın ilerlemesi, kilo, yanlış yapılan hareketler ve yaralanmalar sonucu ortaya çıkıyor. Bunların yanı sıra vücuttaki vitamin eksikliği de ağrıya neden olabiliyor. Öte yandan kemik erimesi, kırık ve çıkıklar, eklemlerdeki romatizma, kemik enfeksiyonu, gut hastalığı, fibramiyoloji hastalığı ve AIDS eklem ağrılarına neden oluyor.

NASIL GEÇER?

Sıcak soğuk uygulama: Ağrıyan bölgeye 10 dakika sıcak ardından soğuk uygulama yapmanız, ağrılarınızı hafifletecektir.

Spor: Spor hem kilo vermenize hem de vücudunuzun farklı kas gruplarının çalışmasına neden olacaktır.

Esneme: Vücudunuzda ağrıyan yere esneme hareketleri yapmanız, ağrılarınıza iyi gelecektir. Esneme hareketiyle kan pompalanacaktır.

Boyunluk: Eklem ağrılarınızın hafiflemesi için boyunluk takabilirsiniz. Boyunluk eklemlerinizin dinlenmesini sağlayacaktır.

 SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Ananas: 2 dilim ananası blender yardımıyla 1 litre suda karıştırın. Ananas suyunu günde 4 kez için. Ananas, eklem ağrılarına iyi gelen bir meyvedir. İçerisindeki bromelain sayesinde eklem iltihaplarına iyi gelmektedir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Okaliptüs: Ağrıyan yerlerinizi ılık su ile yıkayın ve ardından okaliptüs yağı ile masaj yapın. Ferahlatıcı etkisi sayesinde okaliptüs, eklemlerinizi rahatlatacaktır.

Soğan: Günde 1 kez içeceğiniz soğan suyu, eklem ağrılarınıza iyi gelecektir. Soğanı kaynatarak içmeniz daha faydalı olacaktır.

 19-11/25/eklemm.png

Zerdeçal: 2 bardak su içerisine yarım tatlı kaşığı zerdeçal koyun ve kaynatın. Bir süre demleyin ardından bu çayı günde 2 kez için. Zerdeçalın kas ve eklem ağrılarına çok iyi geldiği bilinmektedir.

NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİ?

Zaman geçmesine rağmen ağrılarınızın şiddeti artıyorsa,
Eklem ağrılarınıza ateş eşlik ediyorsa,
Ağrıyan bölgede şişlik ve kızarıklık varsa mutlaka bir doktora gidilmelidir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN