Ayak kokusu nasıl geçer? Ayak kokusu neden olur?

Ayak kokusu nasıl geçer? Ayak kokusu neden olur?

Ayak kokusu hemen hemen herkesin başına gelebilen ve kişiyi rahatsız eden bir durumdur. Ayak kokusu genellikle terle birlikte ortaya çıkan bakterilerden kaynaklanmaktadır. Bu durumdan uygulayacağınız basit yöntemlerle kurtulmanız mümkün. İşte bilmeniz gerekenler…

Ayak kokusu, pek çok kişinin karşılaştığı ve kişinin yaşam kalitesini düşüren bir durumdur. Ayakların terlemesi, uzun yürüyüşler, yanlış ayakkabı seçimi ayak kokusuna neden olmaktadır. Bu durumdan kurtulmak isteyenler için evlerinde yapabilecekleri basit yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

NASIL GEÇER?

Ayakkabılarınızın hava alabilen olmasına dikkat edin. Ayakkabının iç yüzeyinin naylon olmamasına dikkat edin.
Uzun süre aynı ayakkabıyı giyinmeyin. Gün aşırı giyeceğiniz ayakkabılar sayesinde koku probleminiz olmayacaktır.
Ayaklarınızı her gün yıkamaya dikkat edin. Her gün temiz çorap giyinin.
Pamuklu, hava alabilen ve terletmeyen çoraplar giyinin.
Ayaklarınızı yıkadıktan sonra iyice kurulayın.
Ayakların uzun süre ayakkabı içerisinde kalması kokuya neden olur. Bu nedenle güm içerisinde ayaklarınızı ayakkabınızdan çıkarın.
Çorapsız ayakkabı giymeyin. Çıplak ayak terlemeye neden olacaktır. Böylece ter, ayakkabı tarafından emilecek ve kokuya neden olacaktır.
Çoraplarınızı ertesi gün giyinmeyin. Ayaklarınız temiz olsa bile çoraptaki bakteriler hızla çoğalacak ve kötü kokuya neden olacaktır.

19-11/26/ayak-kokusujpgg.jpg

NE İYİ GELİR?

Karbonat: Karbonat, ayakkabı kokusunun giderilmesinde çok etkilidir. Ayakkabınızın içerisine 1 yemek kaşığı karbonat koyarsanız koku kaybolacaktır.

Elma sirkesi: Bir kaba elma sirkesi ve su dökün. Ardından bu suya ayaklarınızı sokun ve bir süre bekleyin. Elma sirkesi ayak kokularınızı önleyecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Lavanta yağı: Cildin nem dengesini koruyan lavanta yağı, ayaklardaki kötü kokulara iyi gelmektedir.

Pudra: Nem hapsedici özelliği sayesinde pudralar ayakkabı kokusunu gidermektedir. Karbonat uygulaması gibi pudrayı da ayakkabınızın içerisine dökmeniz faydalı olacaktır. Dilerseniz, pudrayı ayaklarınıza da sürebilirsiniz.

Çay ağacı yağı: Dezenfektan özelliği sayesinde çay ağacı yağı, ayakkabı kokusunu giderir. Bu yağdan ayakkabınızın içerisine damlatmanız faydalı olacaktır.

Çeşitli bitkiler: Adaçayı, portakal ve limon kabuğu ya da lavanta yaprakları hoş kokuları sayesinde kötü kokuları gidermektedir. Bu bitkilerden herhangi birini ayakkabınızın içerisine koymanız faydalı olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN