Unutkanlık neden olur? Unutkanlığa ne iyi gelir?

Unutkanlık neden olur? Unutkanlığa ne iyi gelir?

Unutkanlık, kadın erkek demeden hemen hemen herkesin başına gelebilen bir durumdur. Unutkanlık günlük hayatımızda her ne kadar önemsenmese de bazı hastalıkların nedeni ya da vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Evinizde uygulayabileceğiniz doğal ve basit yöntemlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Unutkanlık, çoğu kişinin başına gelen ve günlük hayatı kısıtlayan bir durumdur. Unutkanlık yaşayan kişiler internetten bu sorunlarının nedenini ve çaresini arıyor. Bu rahatsızlığınız bazı hastalıklardan kaynaklanmıyorsa evde uygulayabileceğiz doğal yöntemlerle ilaç kullanmadan bu durumu atlatabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Hamilelik,
Depresyon,
Stres,
Vitamin eksiliği,
Yetersiz, düzensiz ve kötü beslenme,
Tiroid hastalıkları,
Yorgunluk,
Bağışıklık sisteminin zayıflaması,
Yaşlılık,
Travma,
Beyin tümörü.

19-11/27/unutkanlikjpgg.jpg

NE İYİ GELİR?

Tarçın: Tarçın hafızayı güçlendiren besinlerdendir. Tarçın kokusunun zihni rahatlattığı, konsantrasyonu artırdığı ve beynin çalışmasını olumlu yönde etkilediği yapılan çalışmalar sonucu belirlenmiştir. Tarçını ister çay yaparak isterseniz de yiyeceklerinizin üzerine koyarak tüketebilirsiniz.

Balık: Omega 3 eksikiği unutkanlığa neden olmaktadır. Unutkanlığın çözümü için en az haftada 1 kez balık yemeniz faydanıza olacaktır.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Çikolata: Yapılan araştırmalar bitter çikolatanın içerisinde bulunan polifenoller sayesinde beynin sağlıkla çalışmasını sağladığını gösteriyor. Hafızayı da güçlendiren bitter çikolatayı günde birkaç küçük parça yemeniz iyi olacaktır.

Kuruyemişler: Ceviz ve fındık başta olmak üzere birçok kuruyemiş de balık gibi bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3’ün içerisinde bulunan yağ asitleri sayesinde unutkanlığa iyi geldiği bilinmektedir. Kuruyemiş yiyerek unutkanlığınızı önleyebilirsiniz.

Nar: Nar, antioksidan özelliği sayesinde vücudumuzu korumaktadır. Böylece unutkanlığa neden olan kötü durumlar engellenmektedir. Öte yandan kan dolaşımının sağlıklı olması da beynin fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlayacaktır.

Ispanak: Folik asit, c vitamini ve minerallar beynin sağlıkla çalışmasını sağlar. Bunlarda ıspanakta bulunmaktadır. Ispanağı pişirip yemek yerine yapraklarını salatada kullanmanız daha sağlıklıdır.

Domates: İçerisinde bulunan antioksidan özellikleri sayesinde domates, unutkanlığı önler ve hafızayı güçlendirir. Öte yandan kan dolaşımını da düzenler. Vücudu dışarıdan gelen zararlara karşı koruyan domates, beynin de sağlıkla çalışmasını sağlar. Domatesi pişirerek yemek yerine çiğ yemek daha faydalı olacaktır.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN