Bağırsak iltihabı nasıl geçer? Bağırsak iltihabı belirtileri nelerdir?

Bağırsak iltihabı nasıl geçer? Bağırsak iltihabı belirtileri nelerdir?

Bağırsak iltihabı en yaygın sindirim sistemi hastalıklarındandır. Bağırsak iltihabı tedavi edilmezse ciddi sonuçlara neden olmaktadır. Bu hastalığın belirtilerini ve hastalığı hafifletmek için evinizde uygulayabileceğiniz yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

 

Bağırsak iltihabı, kalın bağırsağın iltihaplanmasından kaynaklanır. Bağırsak iltihabı doğal beslenmeyen ve stres altında yaşayan insanlarda daha çok görülmektedir. Bu hastalığa yakalanan kişiler için evlerinde uygulayabilecekleri basit yöntemleri sıraladık. İşte bilmeniz gerekenler…

BAĞIRSAK İLTİHABI

Kolit olarak bilinen bağırsak iltihabı, bağırsağın içerisinde bulunan zarın iltihaplanması sonucu bağırsağın işlevini yerine getirememesinden kaynaklanır. En sık görülen sindirim sorunlarındandır. Yenilen yiyecekler, genetik ve çevresel faktörler iltihabın nedenlerindendir. Öte yandan bozuk gıdalardaki mikroplar da bu hastalığa neden olmaktadır.

19-11/26/bagirsak-iltihabijpgg.jpg

BELİRTİLERİ

İshal,
Ateş,
Yorgunluk ve halsizlik,
Dışkıda kan veya mukus
İştahsızlık veya kilo kaybı,
Karın ağrısı,
Kramp,
Makatta akıntı,
Eklem ağrıları,
Titreme,
Böbrek taşı,
Kansızlık,
Gözde kızarıklık,
Karaciğer bozuklukları.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Posalı yiyeceklerin tüketimi artırılmalıdır.
Protein ağırlıklı beslenilmelidir.
Doktor kontrolünde vitamin ve mineral takviyeleri yapılmalıdır.
Asitli içecekler ve kişiye gaz yapan yiyecekler tüketilmemelidir.
Gün içerisinde çay ve kahve çok fazla tüketilmemelidir. Kafein alımı sınırlandırılmalıdır.
Sebzeler mutlaka iyi pişirilmelidir. Öte yandan et ve tavuk da iyice pişirilmelidir.
Bağırsak iltihabı bulunan kişilerin bol sıvı alması gerekmektedir. Bol su içmek tedavinin iyiyie gitmesi açısından çok önemlidir.
Tuvalet sonrası, yemek öncesi ve yemeğe oturmadan önce eller mutlaka yıkanmalıdır.
Temizliğinden emin olmadığınız suları içmeyin.
Yemek yediğiniz malzemelerin temizliğinden emin olun. Kaşık, bıçak ve çatal gibi eşyalarınızı iyice temizleyin.

NE İYİ GELİR?

Havuç: İltihap önleyici özelliği sayesinde havuç, bağırsaklardaki ağrı ve hassasiyeti giderir. Havuç bağırsakları koruyan bakterileri besler.

Yoğurt: İçerisindeki canlı bakteriler sayesinde yoğurt kalın bağırsağı güçlendirir. Yoğurt bağırsak iltihabı tedavilerinde ilk akla gelendir.

Patates: Patates, bağırsak aktivitelerini geliştirir. Kalın bağırsak iltihabında en etkili tedavi yöntemlerindendir. Patates, bağırsak hassasiyetini kontrol altında tutar.

Keten tohumu: Keten tohumu içerisindeki doğal lifler sayesinde bağırsak sorunlarını giderir. İçerisindeki yağ asitleri, bağırsak iltihabını azaltır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN