Göz kaşıntısı nasıl geçer? Göz kaşıntısına ne iyi gelir?

Göz kaşıntısı nasıl geçer? Göz kaşıntısına ne iyi gelir?

Göz kaşıntısı, hemen hemen herkesin başına gelebilen en sık görülen durumlardandır. Göze bir şey kaçmış gibi hissettiren göz kaşıntısı kişiyi rahatsız eden bir durumdur. Basit yöntemlerle bu rahatsızlığınızı önleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Göz kaşıntısı, göz kapağı, göz altı ya da direkt gözün içinde meydana gelebilen bir göz rahatsızlığıdır. Ciddi bir hastalık belirtisi de olabilen göz kaşıntısı yorgunluk veya alerjinin de belirtisi olabilir. Evinizde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu rahatsızlığınızı hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Göz kuruluğu,
Göze yabancı cisim kaçması,
Göz enfeksiyonu,
Kirli hava,
Alerji,
Toz akarları,
Lens,
Evcil hayvan tüyleri,
Küfler,
Polen,
Göz bölgesine uygulanan tahriş edici kozmetik ürünleri

19-11/25/goz-kasintisipngg.png

NE İYİ GELİR?

Buz uygulama: Gözlerde yanma sorunu için buz küplerini kullanabilirsiniz. Bir beze sardığınız buzları gözünüzün üstüne koyun ve bir süre bekletin. Göz yanmasına iyi gelecektir.

Su ile temizleme: Göz kaşıntısını hafifletmenin en doğal yöntemidir. Bol su ile yüzünüzü yıkamanız gözlerinizdeki kaşıntıya iyi gelecektir.

Salatalık: Dilimlediğiniz salatalıkları buzdolabında 15 dakika bekletin. Ardından gözünüzün üstüne koyun. İçerisindeki antioksidan sayesinde salatalık gözünüzdeki ağrılara son verecektir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Gül suyu: Pamuk yardımıyla gözünüze sürdüğünüz gül suyu, göz kaşıntısına ve batmasına iyi gelecektir.

Patates: Kabuklarını soyduğunuz patatesi ince ince dilimleyin ve gözlerinize uygulayın. Günde 3 kez yapacağınız bu uygulama ile gözlerinizdeki kaşıntı sona erecek.

Papatya çayı: 1 bardak kaynar su içerisine 1 çay kaşığı kurumuş papatya ekleyin ve demleyin. Papatya çayını pamuk yardımıyla gözlerinize uygulayın. Papatya çayı, göz kaşıntısına iyi gelecektir.

Çemen tohumu: Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz çemen otu tohumunu yumuşamasının ardından blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Ardından bir beze sarın ve gözlerinize 15 dakika uygulayın. İşlem sonrası 20 dakika gözlerinizi kapatın. Çemen tohumu, gözlerinizdeki kaşıntı ve şişmeye iyi gelecektir.

Çay torbası: Çay torbaları, gözdeki bakterileri yok ederek ağrıları önler. Soğuyan çay poşetlerini gözünüze uygulayın ve 10 dakika bekletin. Bu uygulamayı haftada birkaç gün yapmanız da fayda olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN