Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morlukları neden olur?

Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morlukları neden olur?

Göz altı morlukları, kadın erkek demeden hemen hemen herkeste olabilen ve koyu halkalar şeklinde görülen bir durumdur. Göz altı morlukları genellikle endişe edilecek bir soruna neden olmaz. Estetik açıdan hoş olmayan bu durumdan kurtulmak için yapabileceklerinizi sizin için sıraladık. İşte bilmeniz gerekenler…

Göz altı morlukları, kadınların en çok şikayet ettiği cilt problemlerindendir. Göz altı morlukları genellikle yorgunluktan kaynaklanır. Bu sorundan kurtulmak isteyenler için evlerinde yapabilecekleri yöntemleri tek tek açıkladık. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Uykusuzluk: Uykusuzluk ve yorgunluk, göz altlarında koyu halkalara neden olmaktadır. Öte yandan uykusuzluk, cilt altındaki kan damarlarının ortaya çıkmasına neden olur.

Göz yorgunluğu: uzun süre bilgisayar başında çalışmak, televizyona bakma göz çevresindeki kan damarlarının genişlemesine neden olur. Böylece göz etrafında koyu bölgeler oluşur.

Yaş: Yaşlandıkça cilt incelir ve esnekliği gider. Cilde esneklik veren kolajen miktarının azalmasıyla koyu renkli kan damarları belirginleşir ve göz altında halkalar oluşur.

Alerji: Alerji, koyu halkalara neden olmaktadır. Bazı kişilerde alerji kaşıntıya neden olmaktadır. Kaşıntı da göz çevresindeki morlukları daha kötü hale getirir. Kan damarlarındaki çatlama ise göz altı morluklarını artırır.

Genetik: Göz altı morlukları kalıtsaldır. Ailede göz altı morlukları varsa, kişide görülme oranı o kadar yüksektir.

Güneş: Güneşe aşırı maruz kalmak, göz çevresindeki cildin kararmasına neden olmaktadır.

Vücudun susuz kalması: Yetersiz sıvı almak, göz altındaki koyu halkalara neden olmaktadır. Kişi yeterince su içmezse göz altında donukluk ve gözlerde çökük bir görüntü ortaya çıkar.

19-11/23/goz-alti-morluklari-nasil-gecer-2.jpg

NE İYİ GELİR?

Süt: Soğuk süte batırdığınız pamukları göz altlarınıza yerleştirin. Süt göz altı morluklarınıza iyi gelecektir.

Salatalık: 2 dilim salatalığı önce limon suyuna batırın ve ardından gözlerinize koyun. Limonlu salatalık dilimleri koyu halkaların etkisini azaltacaktır.

Çay poşeti: Çay içerisinde bulunan antioksidan ve kafein nedeniyle kan dolaşımını uyarır. Böylece göz altı morlukları geçer. Sıcak suda bekletip ardından buzdolabına koyduğunuz çay poşetlerini gözlerinizin üstüne koyun ve 10 dakika bekletin. Bu uygulamayı ister siyah çay da isterseniz yeşil çay da yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN