Kış aylarının kabusuna karşı doğal çözümler

Kış aylarının kabusuna karşı doğal çözümler

Burun akıntısı genellikle soğuk algınlığı ve gripten sonra görülüyor. Bu durumu ilaç kullanmadan atlatmak isteyenler için evlerinde kullanabilecekleri doğal malzemelerle hazırlanan karışımlar da bulunuyor. İşte, burun akıntısına karşı doğal çözümler...

Burun akıntısı özellikle soğuk havalarda ve mevsim geçişlerinde yaşanabiliyor. Burun akıntısı, yaygın görülen ve çoğu zaman kendiliğinden geçen bir durumdur. Bu durumdan rahatsız olanlar ve ilaç kullanmak istemeyenler için bitkisel yöntemler kullanmak mümkün.

BURUN AKINTISININ NEDENLERİ

* Soğuk algınlığı veya grip

* Sigara

* Kuru ve nemsiz hava

* Sinüzit

* Alerji

* Hormonlar

* Burun spreyleri

* Buruna yabancı cisim kaçması

* Burun kemiğindeki eğrilikler

* Burun polipleri

* Virüsler

* Çok acı ve baharatlı yiyeceklerin tüketilmesi

* Gebelik

* Kullanılan bazı ilaçlar

colds-lg.jpg

BURUN AKINTISINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER

Tuzlu Su

Ilık bir bardak su içerisine yarım çay kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırın. Burun deliklerinize damlattığınız bu karışımla burun akıntısının tahrişini azalacaktır.

Bol Sıvı Tüketimi

Burun akıntısı için en etkili yöntemlerden biri de bol su içmektir. Öte yandan soğuk algınlığınız varsa tavuk suyu çorbası ve bazı bitki çayları da burun akıntınıza iyi gelecektir.

Bal

Bir bardak ılık su içerisine 2 çay kaşığı bal ekleyin ve bu karışımı için. Bal antibakteriyel özelliği sayesinde burun akıntısına iyi gelecektir.

Okaliptüs Yağı

Bir mendile damlatıp rahatsız olduğunuz anlarda koklayacağınız okaliptüs yağı burun akıntısı için en etkili yöntemlerdendir.

Limon

Ilık su içerisine birkaç damla limon sıkın ve bu suyu burnunuza çekin. Limonlu su, burun akıntınızı önleyecektir.

Sarımsak

İster çiğ olarak isterseniz de bir bardak suya katıp içtiğiniz sarımsak antiseptik özelliği sayesinde burun akıntınızı önleyecektir. Öte yandan sarımsak ve soğanı direkt koklamak da burun akıntısına iyi gelecektir.

Zencefil

İster direkt çiğneyerek isterseniz de çayını içerek faydalanabileceğiniz zencefil, solunum yolu hastalıklarına iyi gelecektir.

Zerdeçal

Antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde zerdeçal burun akıntısına iyi gelecektir. Zerdeçalı ister sıcak süt içerisine katarak tüketebilirsiniz.

Hardal Yağı

Hardal yağını ısıtın ve burun deliklerinize çekin. Hardal yağı, burun kanallarını açarak nazal geçişlerini temizleyecektir.

C Vitamini

C vitamini bakımından zengin narenciyeler vücut direncini artırır. Böylece burun akıntısını önler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN