Bebeklerde kabızlık nasıl geçer? Bebeklerde kabızlığa ne iyi gelir?

Bebeklerde kabızlık nasıl geçer? Bebeklerde kabızlığa ne iyi gelir?

Bebeklerde kabızlık, sindirim problemlerine bağlı gelişen bir rahatsızlıktır. Bebeklerde kabızlık çok sık görülen bir durumdur. Aileleri panikleten bu durumu basit yöntemlerle atlatabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Bebeklerde kabızlık, en sık görülen rahatsızlıklardandır. Bağırsakların yavaş çalışması , yenilen besinlerin sindirilmemesi bebeklerde kabızlığın en büyük sebeplerindendir. Bu dönemde ilaç kullanmak istemeyen aileler, evlerinde yapabilecekleri doğal yöntemlerle bebeklerine tedavi yapabilir. İşte tüm bilgiler…

Tıpkı yetişkinler gibi bebekler de kabız olabilir. Bebeğin kabız olup olmamasının anlaşılması için tuvalet alışkanlığının takip edilmesi önemlidir. Her gün kakasını yapan bir bebek kaka yaparken ağılıyor zorlanıyor ya da aradan günler geçmesine rağmen yapmıyorsa kabız olabilir. Kabızlığa fazla süt tüketimi, bebeğin sürekli katı gıdalar alması, bağırsaktaki problemler neden olabilir.

BELİRTİLERİ

Bebek kaka yaparken ağlar ya da zorlanır,
Bebeğin karın bölgesinde sertlik,
Bebeğin kakasının sert olması,
Kakada kan olması.

19-11/25/kabizlikpngg.png

NASIL GEÇER?

Bebek bol bol hareket ettirilmelidir. Kendi kendine oynayamayacak kadar küçükse aileleri tarafından masaj ya da egzersiz yapılmalıdır.
1 yaşından küçük bebeklere inek sütü verilmemelidir. 1 yaşından büyük ise bebek inek sütü yerine keçi sütü tercih edilmelidir.
Bağırsak florasını düzenlemek için yoğurt ve kefir verilmelidir.
Lifli yiyecekler kabızlığı önler. Ek gıdaya geçen bebeğe lifli sebzeler ve meyveler yedirilmelidir.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Anne sütü: Anne sütü ile beslenen bebeklerde sert dışkı görülmez. Bunun nedeni anne sütünün bağırsakları canlandırmasıdır.

Zeytinyağı: Kulak çubuğuna damlattığınız zeytinyağını bebeğin makatına sürmeniz kabızlığı önleyecektir. Burada dikkat edilmesi gereken konu ise doktorun onayının alınmasıdır.

Ilık duş: Ilık su, dışkı kanallarının gevşemesine neden olacaktır. Kabızlık problem olan bebeğinize ılık bir banyo yaptırmanız, kabızlığına iyi gelecektir.

Egzersiz: Bebeğinizi sırt üstü yere yatırın ve dizlerini kıvırtıp bisiklet pedalı çevirir gibi hareketler yapın. Bu egzersizler bebeğinizi sakinleştirecek ve rahatlatacaktır.

Su: Ek gıdaya geçen bebeğinize yemeklerden sonra su vermeyi unutmayın. Anne ssütü alan bebeklerin su içmeye ihtiyacı yoktur. Anne sütünün büyük bir kısmı sudur. Anne sütü alan bebeğe su vermeniz, bebeğin karnını şişirecek ve anne sütünü içmesine engel olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN