Yüksek ateş nasıl düşürülür? Yüksek ateşe ne iyi gelir?

Yüksek ateş nasıl düşürülür? Yüksek ateşe ne iyi gelir?

Yüksek ateş, vücut ısısının normalden daha yükseğe çıkmasıdır. Özellikle küçük çocuklarda yüksek ateş görülmesi aileleri endişelendirir. Evde uygulayabileceğiniz yöntemlerle bu durumu hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

 

Yüksek ateş, hemen hemen herkesin en az 1 kez yaşadığı özellikle bağışıklık sistemi zayıf ve çocuklarda görülen bir durumdur. Yüksek ateş, grip, nezle, aşı ya da enfeksiyon gibi nedenlerle ortaya çıkar. İlaç kullanmak istemeyen kişiler için hazırladığımız basit yöntemlerle bu durumu kolayca atlatabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

YETİŞKİNLERDE YÜKSEK ATEŞ DEĞERİ

Kulaktan 38C ve üzeri,
Ağızdan 37.8 C ve üzeri,
Koltuk altından 37,2 C ve üzeri

19-11/27/yuksek-atesjpgg.jpg

ÇOCUKLARDA YÜKSEK ATEŞ DEĞERİ

Kulaktan 38 C ve üzeri,
Ağızdan 37,6 C ve üzeri,
Koltuk altından 37,4 C ve üzeri.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Duş: Yüksek ateşten etkilenen kişi önce sıcak bir duşa girmelidir. Suyun sıcaklığı gittikçe düşürülmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken konu soğuk suda çok fazla kalmamaktır. Ani ısı kaybı kişiye daha fazla zarar verebilir.

Islak bez: Islak havlu ya da bezleri soğuk suda bekletip el, ayak bileklerine ve boyun bölgesine koyarak ateşi düşürebilirsiniz. Islak bez yönteminde birden fazla bölgeye havlu koymamanızda fayda var. Bu durumda ani vücut sıcaklığının düşmesi kişiyi rahatsız edebilir.

İnce kıyafetler: Ateşi olan kişi üzerindeki fazla kıyafetleri çıkarmalıdır. Kalın kıyafetler ateşin uzun sürmesine neden olmaktadır.

Sigara ve alkol: Ateşlenen kişi sigaradan ve sigara içilen ortamdan uzak durmalıdır. Sigara vücudun bakterilerle savaşmasına neden olur. Böylece vücut ısısı yükselir. Alkol ise kişinin bağışıklık sistemini zayıflatır ve vücudun iyileşmesi zaman alır.

Kafein: Kafein, vücuttan su atılmasını engeller ve kişide su kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle ateşlenen kişi günlük kafein miktarına dikkat etmelidir.

C vitamini: Ateşi olan kişinin bol miktarda C vitamini alması ateşe iyi gelecektir. C vitamini vücudun hızla iyileşmesini sağlayacaktır.

Çorba ve bitki çayı: Ateşlenen kişinin ılık bir çorba içmesi, vücuttaki iç sıcaklığı azaltacak ve vücudun serin kalmasını sağlayacaktır. Öte yandan yüksek ateşe bitki çayları da iyi gelmektedir. Özellikle papatya ve nane çayı, ateşin yarattığı semptomları azaltacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN