Adnan Bali'den 'hisse devri' yorumu: Parasal bir sonuç doğurmaz

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, CHP'nin İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devredilmesi ile ilgili zaman zaman alevlenen tartışmalar hakkında konuştu: Telefonla bağlanıp yanlışları düzelten bir banka değiliz, dinliyoruz. 'Madem bu şehvetli konudan yeterince zevk alıyor, devam etsin, biz topa girmeyelim' diyoruz.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Genel Müdürlük görevini Mart ayı sonlarında yapılacak Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağını duyurduğu toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Bali, CHP'nin İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devrilmesi ile ilgili zaman zaman alevlenen tartışmalar hakkında da konuştu.

"HİÇBİR ENDİŞE, KAYGI OLMAMALI"

Bali, CHP'ye ait İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devrinin gündeme gelmesi ile ilgili şunları kaydetti: 

"Çok tartışmalı olan ve gündeme sık sık gelen bir konu. Siyasi gündem konusu olmaya müsait bir konu olduğu için de sık sık gündeme geliyor. CHP'nin temsil hakkı olan yüzde 28 civarındaki hisse Atatürk paylarıdır, temsil CHP ile yapılmakla birlikte bu parasal bir sonuç doğurmaz. Bu hisselere karşılık gelen temettü eşit şekilde Türk Tarih ve Türk Dil Kurumlarına tahsis ediliyor.

Bir bankadaki bir temsilin şu ya da bu şekilde yapılıyor olması, farklı farklı nedenlerle, farklı farklı görüşlerle ileri sürülebilir, ona bir şey demiyorum ama bizim iş yapma biçimimiz üzerinde bir etkisi yoktur. O yüzden bu konuda kamuoyunda, İş Bankalılarda hiçbir endişe, kaygı olmamalı."

"BİZ BANKAYI ONLARDAN DUYUYORUZ"

Bali, hisse devri tartışmalarında kendisini nasıl hissettiğinin sorulması üzerine de "Eve gidiyorsunuz, oturuyorsunuz, İş Bankası ile ilgili bir kelime bilgisi, tecrübesi olmayan kişiler TV'de konuşuyorlar. Biz bankayı onlardan duyuyor, dinliyoruz.

Telefonla bağlanıp yanlışları düzelten bir banka değiliz, dinliyoruz. 'Madem bu şehvetli konudan yeterince zevk alıyor, devam etsin, biz topa girmeyelim' diyoruz, kendi kendine diniyor ondan sonra. Ama o sırada üzülüp sıkılıyoruz" cevabını verdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN