Hakan Aran kimdir?

Hakan Aran kimdir?

İş Bankası'na Genel Müdür olarak atanacak Hakan Aran, 1990 yılından beri kurum bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1968 doğumlu olan deneyimli isim, annesinin İş Bankası şubesinde memur olmasından dolayı lise yıllarında burada çalışmayı hedeflediğini ve bunu başardığını dile getirdi. İşte, Hakan Aran biyografisi...

İş Bankası'na 1990 yılında bilgi işlem sınavını geçerek yazılım uzmanı olarak adım atan Hakan Aran, Mart 2021'de kuruma Genel Müdür olarak atanacak. Yıllar içerisinde finans alanında kendini geliştirdiğini belirten deneyimli yönetici, gençlik yıllarından beri voleybol, basketbol, hentbol, futbol oynadığını, atletizm yarışmalarına katıldığını dile getirdi. Lisanslı olarak bir basketbol kulübünde forma giydi. Öğrencilik yıllarında sporla yakından ilgilenmesine karşın ders notlarının iyi olduğunu belirten Hakan Aran, ortaokul ve liseyi ikincilikle bitirdiğini söyledi.

HAKAN ARAN'IN HAYATI

1968 yılında Hatay'ın Antakya ilçesinde doğdu. 2021 yılı itibarıyla 53 yaşında olan Hakan Aran, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Babasının memuriyeti nedeniyle çocukluğunu Isparta ve Konya'da geçiren Hakan Aran, üniversite eğitimi için Ankara'ya yerleşti. 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme alanında yüksek lisans programını tamamladı.

1990 yılında İş Bankası BT Sistem İşletimi Bölümü'nde Stajyer Yazılım Uzmanı olarak göreve başlayan Hakan Aran, 1999 yılında Bilgi Teknolijileri Çözüm Geliştirme Bölümü Müdür Yardımcılığına, 2002 yılında aynı bölümde Birim Müdürlüğüne ve 2005 yılında da Bölüm Müdürlüğüne atandı.

LiveWell, SoftTech, GullsEye şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını, Munzam Sandık Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

17 Temmuz 2008 tarihinde İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin Mart 2021'de görevini bırakmasının ardından Genel Müdür koltuğuna Hakan Aran'ın geçmesine karar verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN