Son dakika! Adnan Bali: Mart sonunda görevi bırakıyorum

Son dakika! Adnan Bali: Mart sonunda görevi bırakıyorum

Son dakika haberi... İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, düzenlediği basın toplantısında görevi bırakacağını duyurdu, "Genel Müdürlük görevimi Mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağım" dedi. Bali'nin yerine İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran'ın geleceği belirtildi.

Son dakika haberi... İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, düzenlediği basın toplantısında görevi bırakacağını duyurdu. Bali "Genel Müdürlük görevimi Mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağım" dedi.

"O TARİHE KADAR DEVAM EDECEĞİM AMA..."

Bali, dün yabancı bir yayın organının haber yapma şehvetine yenik düşmesi nedeniyle bazı haberler çıktığını söyledi.

En doğru bilgileri önceden planladıkları bu toplantıda paylaşacağını aktaran Bali, "1 Nisan 2011'den bu yana büyük bir gururla ve mutlulukla, onurla sürdürdüğüm Genel Müdürlük görevimi, mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağım. O tarihe kadar da Genel Müdürlük görevime devam edeceğim. Genel Kurul irade gösterirse İş Bankası'nda Yönetim Kurulu'nda görev yapmaya devam edeceğim. Bu bizim geleneklerimiz ve kurumsal prensiplerimiz arasında vardır. Geçmişte de örnekleri vardır" diye konuştu. 

Prensiplerle yönetilen bir kurum olarak hiçbir şeyin kişilere, keyfi kararlara bağlı olmadığını belirten Bali, İş Bankası'nda dahili olarak icrai görevde çalışmanın üst sınırı bulunduğunu, 35 yıl kuralı olduğunu kaydetti.

"EN AZ 3 ADAYIMIZ VAR"

Bali, bu çerçeveden bakıldığında 1 Aralık 1986'da bankaya müfettiş yardımcısı olarak girdiğini ve 34 yılı aşkın bir süredir bankada olduğunu anlattı. Böyle prensipler olmasaydı da ayrılmayı düşündüğünü ifade eden Bali, şöyle devam etti:

"10 yıl Genel Müdürlük yaptım. 5 yıl Genel Müdür Yardımcılığı, 15 yıl üst düzey yöneticilik bu ülkede ziyadesiyle yeterlidir. Hatta bana sorarsanız biraz da fazladır. Genç bir nesil, donanımlı bir nesil geliyor arkadan... Varsa tecrübeniz, birikiminiz başka şekilde de sunun onlara... Ama önlerini ve yollarını açın. Sadece kurala uymak için değil, felsefesi itibarıyla da inandığım için bu çerçevede hareket ediyorum. Hayatta önemli olan da final yapabilmektir.

Final yapabilmeyi bilmektir. Hayatta bazıları parayla vedalaşamaz bazıları malla varlıkla vedalaşamaz bazıları da makam ve unvanla vedalaşamaz. Ama uçtan uca bir sorumluluğu götürebilmek için bunlarla ilgili doğru kararları verebilmek lazım. İcra kurulunda 12 genel müdür yardımcımız var. Her bir arkadaşımın pozisyonunu ikame edebilecek en az 3 adayımız var. Bunun İş Bankası'nın en büyük varlığı olduğunu düşünüyorum."

01.jpgİş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali (solda), İş Kulelerinde basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından Bali ve Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran (sağda) fotoğraf çektirdi.

"BANKAMIZDA DA BİR İLK BU UYGULAMA"

İş Bankası Genel Müdürü Bali, görevi bırakmasının ardından yerine kimin geçeceği konusunda da bilgi paylaşımında bulunacağını, bunun yaygın bir uygulama olmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bankamızda da bir ilk bu uygulama... Dünkü yanlış işler olmasaydı, yönetişim kalitesi açısından planladığımız şey bu oturumdu. Sonuç olarak, şöyle kurallarla yönetilen bir yerin, öncesinde paydaşlarını bilgilendirecek şekilde yeni yönetimin belirleneceği, hiçbir şeyin son dakikaya bırakılmadığı bir düzen kanaatimce... Çok da doğru bir şey. Onun için bu ilkin de İş Bankası açısından kıymetli olduğunu düşünüyorum. İş Bankası, tüm yöneticilerini kendi içinden yetiştiriyor. Hepimiz sabi bir çocuk gibi bu bankaya giriyor, bu bankada çalışarak devam ediyoruz ve sonunda kariyerini bu bankada tamamlayıp emekli olunca ayrılıyoruz. Şu kolumdaki saat 25 yıl burada çalışmanın saatidir, bir tek bende de yok. 25 yıl kim İş Bankası'nda çalışırsa onda var. Yetenek havuzumuz da son derece zengin. Hiçbir pozisyon için sıkıntılı olmayız. Şube müdürünü doğrudan yönetim kurulu üyesi yapan, şube müdürü başka bankaya genel müdür olan bir bankayız.

"SEVGİLİ HAKAN ARAN'IN BU GÖREV İÇİN..."

Bütün bu hususları göz önünde bulundurarak uzun yıllardır beraber çalıştığım, bankamızın özellikle teknolojik altyapısına, yazılım ve donanımına çok büyük katkılar koymuş olan ve bunların üzerine kurulan bankacılık uygulamalarına son derece hakim, mühendislik ve bilgi teknolojileri alanındaki yetkinliklerinin üzerine işletme yüksek lisansı ekledikten sonra şimdi de bankacılık doktorası yapan, kendisine de bu bakımdan özendiğim Genel Müdür Yardımcımız sevgili Hakan Aran'ın bu görev için çok uygun ve layıkıyla bu görevi yapabilecek bir arkadaşım olduğunu düşünüyorum. Tabii bunlar, hem dahili, yetkili kurullarımızın hem de resmi otoritenin onayına tabidir. Biz olsa olsa bir öneride bulunabiliriz. Bu öneri çerçevesinde yürüyebilirse koşullar buna göre oluşacak."

02-001.jpgİş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran

İŞ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye İş Bankası, dün Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair haberlerin asılsız olduğunu duyurmuştu. 

Türkiye İş Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Çeşitli basın-yayın organlarında genel müdürümüz sayın Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır" denilmişti. 

Açıklamada, Adnan Bali'nin görevini sürdürmekte olup konuya ilişkin yarın düzenlenecek basın toplantısında açıklamalarda bulunacağı belirtilmişti. 

02.jpgİş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN