Afgan haber sunucusu Malala Maiwand öldürüldü

Afgan haber sunucusu Malala Maiwand öldürüldü

Afgan haber sunucusu Malala Maiwand ve şoförü, Nangarhar’da işe giderken kimliği belirsiz kişiler tarafından vurularak öldürüldü.

SELMAN CÖMERT/KARAR.COM

Taşra valisi sözcüsü Attaullah Khogyani saldırının, gazeteci Malalai Maiwand ve şoförünün, Afganistan yerel saatiyle sabah 7.10’da, Nangarhar eyaletindeki Celalabad kentinde işe giderken gerçekleştiğini söyledi. Mainwand, aynı zamanda Afgan kadın ve çocuklarının haklarını savunan bir aktivistti.

Almanya merkezli dpa haber ajansına konuşan TV başkanı Zalmai Latifi, öldürülen gazeteci Malalai Maiwand’ın Afganistan’ın istikrarsız bir vilayetinde bulunan Enikass Radyo ve TV kanalında sunucu olarak çalıştığını söyledi. Ülke düşmanlarını suçlayan kanal başkanı Latifi, kanalın ölüm tehditleri aldığını belirtti.

afgan-haber-sunucusu-malala-maiwand-olduruldu.jpg

2017'de, Enikass kanal binasının yakınlarında meydana gelen patlamada birkaç çalışan hayatını kaybetmişti. Ertesi yıl kanalın müdürü kaçırılmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Saatler önce gerçekleşen cinayetin sorumluluğunu kimse üstlenmezken, hafta başında Afganistan başkenti Kabil’de toplanan NATO heyeti ve Avrupa Birliği misyonu ortak açıklama yapmıştı. AB ve NATO’nun yaptığı ortak açıklamada "Afganistan’daki önemli sivil kayıplarının sorumlusu Taliban ve çeşitli terör örgütleri sorumludur” ifadeleri yer alırken, bu tür saldırıların Afganistan’daki barış sürecine yönelik saldırılar olduğu belirtilmişti.

Paris’te kurulan sivil toplum örgütü Sınır Tanımayan Gazeteciler’e (RWB) göre Afganistan, gazeteciler için en tehlikeli ülkelerden biri. Geçen yıl ülkede en az 10 gazeteci ve medya çalışanı öldürülürken, 20 muhabir ve medya personelinin suikasta uğradığı bir önceki yıl da en ölümcül yıl oldu.

Geçen ay Helmand eyaletinde ve Kabil’de, önde gelen iki Afgan gazeteci Elyas Dayee ve Yama Siawash, bir haftadan daha kısa süre bir arayla  öldürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN