Afganistan'da çifte saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Afganistan'da bir pazar yerine çifte bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi de yaralandı.

Afganistan'da düzenlenen çifte bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan’ın Bamyan vilayetinin merkezi olan Bamyan kentindeki pazar yerine çifte bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi de yaralandı.

SALDIRI PAZAR YERİNE YAPILDI

Eyalet Sözcüsü Latif Azimi yaptığı açıklamada, "Patlamalar, yerel saatle yaklaşık 16.30'da kalabalık bir Pazar yerinde çok kısa aralıklarda meydana geldi. Yaralılar il hastanesine kaydırıldı" dedi.

Başkent Kabil'in yaklaşık 200 km batısında yer alan Bamyan, nispeten barışçıl bir eyalet olarak biliniyor. Patlama bölgede büyük paniğe yol açarken, güvenlik güçleri ihtiyati tedbir için bölgeyi kordon altına aldı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

EVLERE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde yine Afganistan'da düzenlenen havan saldırısında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kunduz'un Taluka ilçesinde sivillerin yaşadığı evlere havan topunun isabet ettiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN