Afganistan'da sivillere saldırı: Kadın ve çocuklar da öldürüldü

Afganistan'da sivillere saldırı: Kadın ve çocuklar da öldürüldü

Afganistan'ın Kunduz eyaletinde Taliban evlerin olduğu bölgeye havan toplu saldırı düzenledi. Saldırıda kadın ve çocuklar da dahil 7 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'da düzenlenen havan saldırısında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

ToloNews'in haberine göre, Afganistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kunduz'un Taluka ilçesinde sivillerin yaşadığı evlere havan topunun isabet ettiği bildirildi.

TALİBAN SALDIRDI

Açıklamada, Taliban'ın düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 7 sivilin öldüğü, 6 sivilin yaralandığı belirtildi. 

Taliban konuya ilişkin açıklama yapmadı. 

Kunduz'un İmam Sahip ve Dest-i Arçi ilçeleri son günlerde Afgan güvenlik güçleriyle Taliban arasında çatışmalara sahne olmuştu. 

ABD ASKERLERİNİ ÇEKİYOR

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Christopher Miller, düzenlediği basın toplantısında şu an 3 bin 200 Amerikan askerlerinin bulunduğu Irak ve 5 bin askerin bulunduğu Afganistan'daki asker sayısının 15 Ocak 2021'e kadar 2 bin 500'e indirileceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN